arti-201106150052006Kuhar Denis Zembo je već dobro poznat kandidatima. Gostovao je u Izazovu šefa kuhinje, te je vlasnik restorana 'Le Mandrač'.
Nakon dva sata kuhanja i borbe za opstanak u Top 3 uslijedit će kušanje. Prva na redu je Srđana, Zembo je komentirao kako joj je rost prepečen, lešo meso izvrsno, emulzija odvojena iako okus štima, sve u svemu male su nijanse koje bi trebalo doraditi.
Tom joj je postavio pitanje: 'Jel' nešto fali na ovom tanjuru?' Radovanu je to vrlo ukusna janjetina, a Mate će prokomentirati u svom stilu: 'Fino, lijepo skuhano, osim činjenice da fali karamelizacija, ovo drugo, jeo sam i bolje na magistrali'.
'Janjetina za nijansu prekuhana, ali sve štima na tanjuru, rost je dobar, pjenica od rajčice totalno iščezla', komentirat će Zembo Robertov tanjur.
Tom će prigovoriti da je jagoda ostala sirova. 'Meni je to sve vrlo ukusno, dosta uspjelo', reći će Radovan. Mate će primijetiti da na svom tanjuru Robert nema prah, dok Srđana neće imati pire.
Šime će prema Zembinom mišljenju imati dobro uspjelu tehniku kuhanja mesa. Lešo janjetina ipak je prekuhana za dvije nijanse zbog čega će mu Radovan reći: 'Ovo ti je stvarno po domaće, staviš kuhati, pa onda ideš na misu'.
Iako će Matijin tanjur za Zembu vizualno djelovati 'kao splačina', što se tiče tehničke obrade najbolji je od svih. Koje nijanse će presuditi i tko će zbog njih napustiti show pred samo finale vidjet ćemo u emisiji.
Vezani članci:
arti-201106150052006 arti-201106130598006 arti-201106120142006