Anno domini 2010., toplog jesenskog dana 5. studenog, pop-senzacija današnjice, žena za koju kažu da izgleda sjajno i sa šniclom na glavi, svojim je spektakularnim nastupom u sklopu The Monster Ball turneje počastila zagrebačku publiku u Areni.

Kao uvertira odlično je poslužio rock bend iz New Yorka Semi Precious Weapons, čiji je izblajhani frontman u šljokičastim gležnjačama s visokom petom na stageu bolje hopsao i od naše energične Indire Vladić. Svirka je, pred ne tako punom Arenom, započela uz stihove njihovog hita I can't pay my rent, but I'm fucking gorgeous, i to u predviđenom vremenu, u 20 sati.

arti-201011050797006 Newyorški rockeri svojski su se potrudili dobro narajcati okupljenu masu u Areni za nastup kontroverzne pop-kraljice. 'Lady fucking Gagaaaa' najavio je pjevač, a štovatelji performerskog čudovišta zvanog Lady Gaga jedva su dočekali taj trenutak.

Svi prisutni su došli na svoje - Ona, Lady Gaga, pravog imena Stefani Joanne Angelina Germanotta, trenutno kultna ličnost na glazbenoj sceni, pop-fenomen današnjice, više zbog pažnje vrijednih stilskih i izvedbenih egzibicija, nego zbog vokalnih sposobnosti - njezino veličanstvo Lady Gaga, zapjevala je na dotjeranoj do detalja pozornici te uz nezaboravni performans opravdala sve ono što smo čuli o njoj i njezinim nastupima.

arti-201011030090006 Da, bio je to spektakl za pamćenje, do sada za mnoge uživo neviđeni. Da, presvlačila se često i vješto uz pomoć svog uigranog tima. Bilo je 'krvavo', seksualno, eksplicitno, provokativno, a svojim je recitalom u self-help stilu (divni ste bez obzira tko ste, što ste, koliko novaca imate, bla, bla, bla...), uspjela izmamiti i suze na licima mnogih svojih obožavatelja.

Od PVC opravica i s flasterima preko bradavica pa do onih njezinih prepoznatljivih odjevnih kreacija koje izgledaju kao da ih kupuje u Ikei, Lady Gaga je izazivala divljenje i među dječicom koja su došla s roditeljima.

Uz pratnju brojnih plesača i plesačica, odjevenih kako i priliči jednoj ovako otkačenoj zvijezdi, nizala je hit za hitom uz koje je publika (koju ona naziva čudovištima), pjevušila mašući rukama i njišući se u ritmu.

Najveću euforiju izazvali su, naravno, njezini poznatiji hitovi Poker Face, Just Dance, Telephone, Paparazzi, Alejandro..., a dok je pokazivala svoja umijeća za klavirom (btw, ona po crno-bijelim tipkama zna i sa štiklama svirati, a ne samo prstima), pored kojeg je gorjela vatra te pjevala pjesmu Speechless, mnogi su zaista i ostali bez teksta!

U dramatičnom stilu, njezin je performans od skoro dva sata, koji je čitavo vrijeme pratila raskošna, kreativna i često mijenjana scenografija, završio hitom Bad Romance. Otišla je s pozornice baš kao što je i došla - poput čudovišta sa stilom, a publika se razišla u trenu, komentirajući međusobno ovaj nesvakidašnji show.

Ma što god čuli i pročitali o ovoj provokativnoj i na jedinstveni način talentiranoj umjetnici, ma što god mislili o njezinom glazbenom izričaju, jedno je sigurno - zaista se trudi i vidi se da beskrajno uživa u tome što radi. Nije lako doći do izražaja na glazbenoj sceni, a ona se i te kako snašla, na svoj način, te u tome nadmašila mnoge!

Prethodni članci:

arti-201011050797006 arti-201011030090006 arti-201005030488006