Današnja domaćica u "Večeri za 5 na selu" bila je 21-godišnja Barbara, koja je svoje goste dočekala u Puli. Za njih je pripremila jelovnik koji se sastojao od predjela naziva Ledena torta, glavnog jela Za prste polizati i deserta Bakina torta.

"Nikad nisam čula za takvo predjelo, baš me zanima što će biti", komentirala je Maja, a i ostali natjecatelji jedva su čekali probati te torte. Barbara je bila opuštena domaćica, atmosfera na njezinoj večeri bila je dobra, za iznenađenje su joj došli motoristi, a na kraju je ponovno mlađi dio ekipe bio zadovoljan večerom dok je starija generacija imala veće zamjerke tako da je naposljetku osvojila 31 bod i nije uspjela prijeći u vodstvo.

Kad su gosti stigli, domaćica ih je ponudila domaćim rakijama od kadulje, mente i borovnice te sokom. "Nisam se nadala da ćemo dobiti žesticu, dvije večeri nismo dobili nikakvog pića tako da me to oduševilo", rekla je Mira, a Ljubica dodala: "Rakijica je slična mojoj koju ću imati sutra."

Predjelo se svima svidjelo

Barbara je prvo poslužila hladnu tortu, a svima se svidio izgled predjela. Za piće im je ponudila crno i bijelo vino te muškat, za što se odučila Maja i rekla: "Ipak alkohol opusti cijelu situaciju i u posebnim prigodama podržavam taj alkoholni dio." Maji i Vidmariju se svidjelo predjelo, kao i Ljubici koja je rekla: "Okus je bio jako dobar, bilo je dosta sira, salate, cherry rajčice…"

Predjelo je dobro prošlo, a za glavno jelo Barbara je poslužila svinjska rebarca s barbecue umakom i coleslaw salatom. Mira je odmah našla zamjerku komentirajući kako joj je prejednostavno izgledalo, a Ljubica se nadovezala: "Uz to je trebala barem još neki krumpir ubaciti ili neko povrće da malo upotpuni onaj kupus, malo je osiromašen tanjur bio."

Vidmarijo je bio zadovoljan glavnim jelom, a Maja je komentirala: "Okus mesa bio je fantastičan, a prilog je upotpunio cijeli obrok, čista desetka, nemam što zamjeriti."

Motoristi kao iznenađenje za kraj

Došlo je vrijeme za još jednu tortu - ovaj put slatku, a Ljubica je odmah imala primjedbu. "Ja bih gore posipala malo čokolade, nešto bih još ubacila unutra", rekla je, a kad ga je kušala, nastavila je u istom tonu: "Desert je bio presladak i prezasitan." Miri je desert bio dobar, Maji je bio fantastičan kao i glavno jelo, a Vidmarijo je zaključio: "Bio je onakav kakav kolač treba biti."

Poslije večere Barbara je svima darovala kreme koje je sama izradila. "Predivno, baš sam se iznenadila", rekla je Mira. Potom su izašli u dvorište, gdje su stigli motoristi koji su oduševili goste.

A ocjene za današnju večeru bile su sljedeće: Maja je dala desetku zato što je Barbara dala sve od sebe i oduševila svojom večerom, Mira je dala ocjenu šest jer joj je bilo prejednostavno, Ljubica je također dala šesticu jer joj nisu odgovarali glavno jelo i desert, a Vidmarijo je dao devet jer mu je hrana bila odlična, no motori su mu bili glasni.

Sutra kuha Ljubica, a hoće li ona na svojoj večeri pokazati zašto ima tako visoke kriterije u ocjenjivanju i što će pripremiti svojim gostima - ne propustite pogledati u novoj epizodi kulinarskog showa "Večera za 5 na selu" od 20 sati na RTL-u.