MLADI ZALJUBLJENICI U ZNANOST / Kongres koji spaja studente s ljudima iz cijeloga svijeta: Započinje još jedno izdanje poznatog kongresa neuroznanosti

Image
Izvor: Helena Balaž

Na kongresu, osim studenata iz Hrvatske, mogu sudjelovati studenti i iz inozemstva pa svake godine urode nova prijateljstva

21.4.2022.
19:35
Helena Balaž
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ovoga petka započinje još jedno izdanje Studentskog kongresa neuroznanosti, poznato kao NeuRi. NeuRi već je tradicionalno travanjsko okupljanje mladih zaljubljenika u neuroznanost, koje se održava na Medicinskom fakultetu u Rijeci i u Psihijatrijskoj bolnici Rab.

shimmer fallback
shimmer fallback

Pod motom "Edukacija i iskustvo" zajedno s pozvanim predavačima usvajaju se nova znanja i vještine, studenti imaju priliku prikazati rezultate vlastitih istraživanja, intenzivno se družiti te uspostaviti brojne kontakte i nezaboravna poznanstva.

Sudionici dolaze i iz dalekog Bangladeša

Na kongresu, osim studenata iz Hrvatske, mogu sudjelovati studenti i iz inozemstva pa svake godine urode nova prijateljstva. Prošle godine pristigli su sudionici iz cijelog svijeta pa čak i iz dalekog Bangladeša.

shimmer fallback
shimmer fallback

Također, cilj projekta je potaknuti mlade u znanstvene vode, odnosno potaknuti ih na istraživanje. S obzirom na to da sudionici taj kongres shvaćaju iznimno ozbiljno, mnogi ih smatraju jednim od "strožih" kongresa jer žele potaknuti studente da što profesionalnije pišu svoje radove.

shimmer fallback
shimmer fallback

11. kongres po redu

"Uzbuđeni smo što ćemo nakon prošlogodišnjeg online oblika ove godine biti uživo, iako smo omogućili da neki studenti mogu sudjelovati online. Osim toga, jako smo sretni i zbog jakog velikog odaziva studenta, bilo za sudjelovanje u aktivnom ili pasivnom obliku", rekla nam je koordinatorica za društvene mreže, Lucija Marš.

Kongres je osnovan 2011. godine, a ove godine održava se po 11. put.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču