Play ponuda

NASA / ipak nije otkrila izvanzemaljce!

shimmer fallback

Nada da će NASA predstaviti spektakularno otkriće o životu izvan Zemlje je, čini se, ipak uzaludna.

2.12.2010.
11:39
Play ponuda

Podsjetimo, NASA je u priopćenju za javnost najavila konferenciju za novinare na kojoj bi trebali objaviti najnovije "astrobiološko otkriće". Naime, astrobiologija je znanost koja se bavi proučavanjem porijekla, evolucije, distribucije i budućnosti života u svemiru.

Međutim, to astrobiološko otkriće, tvrdi britanski tabloid The Sun, rezultat je dvogodišnjeg rada Felise Wofle Simon, znanstvenice koja će se u četvrtak zajedno sa svojim kolegama obratiti novinarima.

Ona je dvije godine proučavala jezero Mono u kalifornijskom nacionalnom parku Yosemite. Naime, u tom se jezeru, navodno, nalazi najveća prirodna koncentracija arsena na Zemlji. Ova je znanstvenica u jezeru, navodno, pronašla oblike života koji arsen koriste kao izvor energije. Svi nama poznati osnovni oblici života kao osnovu svoje egzistencije imaju fosfor. Upravo je zato ovo otkriće revolucionarno.

"Ako postoje organizmi koji u metabolizmu koriste arsen, to znači da postoje oblici života za koje ne znamo", kaže astrobiolog dr. Lewis Dartnell iz Centra za planetarne znanosti u Londonu.

Vezani članci:

arti-201011300590006 arti-201012010097006

Play ponuda
Play ponuda