Satelit gotovo u potpunosti izgorio tijekom ulaska u atmosferu

Europska svemirska agencija (ESA) je priopćila da je satelit GOCE, koji je ostao bez goriva, tijekom noći ušao u zemljinu atmosferu te se pretpostavlja da je gotovo u potunosti izgorio.

10.11.2013.
19:35
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Zadnji signal satelita GOCE Europska svemirska agencija zabilježila je oko pet sati ujutro na visini od 120 kilometara iznad Antarktike.

Službeno je potvrđeno da je satellit pao na Zemlju, no bez detaljnijih pojašenjenja.

Djelatnici ESA-e izračunali su da je najviše 25 posto satelita moglo preživjeti ulazak u Zemljinu atmosferu, te su ti ostaci vrlo vjerojatno pali u ocean.

Podsjetimo, satelit GOCE je lansiran 2009. kako bi mapirao gravitacijsko polje Zermlje, a njegova misija je završena kada je nedavno ostao bez goriva. Nešto vas je oduševilo, naljutilo, rastužilo ili potaknulo da potražite dodatne informacije? Za slanje konstruktivnih, smislenih komentara uveli smo posebnu adresu komentari@portal.net.hr kako bismo i dalje saznali što mislite o temama o kojima pišemo.

Namjera nam je redovito objavljivati komentare čitatelja za koje procijenimo da su konstruktivni te da iz njih svi zajedno možemo nešto naučiti.

Pišite nam.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali