Play ponuda

ISTI IRON MAN: / Kina predstavila svog svemirskog robota

Image
Foto: Weibo

Izgleda da Iron Man napušta Marvelov svemir i kreće na Mars - u službi Kineza.

14.11.2015.
11:20
Weibo
Play ponuda

Prošlog je tjedna glavni proizvođač kineske svemirske industrije predstavio novog svemirskog robota koji izgleda jako slično superjunaku kojega je igrao Robert Downy Jr. u uspješnoj Marvelovoj franšizi. Obojan u karakteristično ironmanovsku metalik crvenu i žutu šemu, kineski robot čak ima i okrugli amblem na prsima, točno na mjestu gdje se uključuje i ironmanov reaktor.

Kineska državna novinska agencija Xinhua izjavila je kako je robota napravila China Aerospace Science and Technology Corp. Nazvan Xiaotian, što znači 'Malo Nebo' humanoidni robot bi trebao biti prilagođen "opasnom svemirskom okolišu i kompleksnim manipulativnim zadacima".

Dizajniran je za korištenje u raznim svemirskim misijama, uključujući slijetanje na Mjesec, rad u svemirskim postajama te kao posada svemirskih brodova bez ljudske posade.

Ruke poput ljudskih

Drugi kineski mediji tvrde da robotove ruke imaju spretnost poput ljudskih.

Malo Nebo debitiralo je prošlog utorka na 17. godišnjem Kineskom međunarodnom industrijskom sajmu u Šangaju, na kome je kineska vlada uz robota predstavila i model svoje prve svemirske sonde za Mars, koju Kina namjerava lansirati 2020. godine.

Iron Man je najpoznatiji superjunak u Kini. Samo je treći dio tog filmskog serijala zaradio 121 milijuna dolara.

Play ponuda
Play ponuda