FOTO: / U budućnosti ćemo lebdjeti na oblacima

shimmer fallback

Iznad naših glava uskoro bi mogli lebdjeti 'oblaci-zrakoplovi' koji putuju brzinom vjetra i tamo kamo ih vjetar odnese, a putnici bi vrijeme provodili sjedeći na velikom oblaku ili u šetnji njime.

22.11.2011.
13:46
Play logo

Na američkom natječaju Život tempom vlaka članove ocjenjivačkog žirija iznenadio je jedan projekt. Naime, riječ je o ideji portugalskog dizajnera i arhitekta s adresom u New Yorku Tiaga Barrosa, koji je zamislio i dizajnirao lebdeći oblak-zrakoplov.

Putujući oblak naziv je njegovog futurističkog projekta, a iako nije pobijedio na natječaju, naišao je na veliki broj pozitivnih komentara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unutrašnjost tog 'oblaka' sastoji se od čelične konstrukcije te je po uzoru na gradnju cepelina ispunjena toplim zrakom, a površina je prekrivena debelim najlonom.

Play logo

Barros je u svojem projektu predstavio nov pogled na 'iskonski' cilj putovanja, a to je upravo proces putovanja. Tako je zamislio da 'oblak-zrakoplov' putuje brzinom kojom puše vjetar i tamo kamo ga vjetar odnese, a putnici bi vrijeme provodili sjedeći na velikom oblaku ili šećući njime. Na 'oblak' bi se penjali ljestvama.

Barros je izjavio da vjeruje da će njegov projekt uskoro zaživjeti i 'zaploviti' iznad gradova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Trag divljači
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
default_cta
Darcey & Stacey
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
default_cta
Play logo