Žena Vladimira Jelića postala pomoćnica direktora "Vodovoda"

Bivši direktor "Vodovoda" morao je da podnese ostavku zbog ovog zaposlenja preko veze

13.2.2013.
12:42

Bojana Jelić, supruga nekadašnjeg direktora novosadskog "Vodovoda" Vladimira Jelića, postala je pomoćnica direktora u ovom preduzeću. Podsećamo da je Vladimir Jelić, koji je inače i predsednik GO SPO, nedavno podneo ostavku jer je zaposlio suprugu na mesto šefice Službe za ljudske resurse.

Novi direktor "Vodovoda" Dragan Božić, inače kolaicioni kolega Jelića koga je takođe on zaposlio, potvrdio je ovu informaciju i naveo da je reč o "osobi u koju ima poverenja".

- Od saradnika koje sam zatekao, moja procena je da će Bojana Jelić najbolje obavljati funkciju pomoćnika direktora za pravne i opšte poslove, jer u nju imam najveće poverenje. Za to mesto je kvalifikuje završen državni Pravni fakultet u roku, master diploma prava sa ocenom 10, položen pravosudni i državni ispit i višegodišnje iskustvo na rukovodećim mestima - kaže Božić za Novosadski portal 021.

On je dodao da je novo rukovodstvo "Vodovoda" uvelo novu sistematizaciju po kojoj će direktor ubuduće imati čak šest pomoćnika. Božić je istakao i da će svi novopostavljeni u narednom periodu imati priliku da pokažu rezultate svog rada.

- Svaki direktor bira svoj tim saradnika i način na koji će rukovoditi preduzećem, a za mene je timski rad uvek bio način rukovođenja. To je razlog što sam u novoj sistematizaciji uneo broj mesta pomoćnika za koje smatram da su mi potrebni za što bolje izvršavanje obaveza i funkcionisanje preduzeća - navodi on.

Podsećamo da je Jelić nakon što je zaposlio suprugu u "Vodovodu", na mesto direktora postavio i svog koalicionog kolegu Dragana Božića, a on je dobio posao pomoćnika u kabinetu gradonačelnika. Jelić je pre dolaska u Vodovod, suprugu takođe bio zaposlio i u ostalim firmama u kojima je direktorovao - Toplani i ZIG-u.

Jelić je za kratko vreme od kada SPO upravlja Vodovodom u ovo preduzeće doveo pedesetak svojih partijskih kolega ili ljudi iz prijateljskih stranaka (LSV, RDS).

Možda će te zanimati

SVE TAJNE ZAGREBAČKE STRIPTIZETE /

'Političari su izuzetno neugodni, stalno dobivam bizarne ponude. Jedna je bila posebno jeziva...'

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali