Play ponuda

Zeko je rek'o: Želim da igramo kao Barça i Inter!

shimmer fallback

'U HNL-u bih želio da igramo ofenzivno, prodornije i brže, poput Barcelone, što bi nam pomoglo i da se vrati publika, a u Europi, gdje nas čekaju jači suparnici, prilagođavali bismo se njima.

27.5.2010.
17:03
Play ponuda

arti-201005240067006Na inauguracijskoj konferenciji za novinare 'med i mlijeko'. Zdravko Mamić je srdačno predstavio novog gazdu modre svlačionice Velimira Zajeca, no Dinamov izvršni dopredsjednik je u svom mandatu imao čak 17 'srdačnih predstavljanja' novih trenera koji nisu (pre)dugo trajali.

arti-201005240708006Možda je i to bio razlog zašto klupska legenda u svom prvom pojavljivanju pred novinarima nije bila od velikih riječi. Nakon što su se dojmovi slegli, popularni Zeko je ipak ponudio svoju viziju budućeg Dinama. Nije htio govoriti o pojačanjima, ali zna tko će mu biti produžena ruka na terenu.

"Bišćan je kapetan! Ni on zbog ozljeda nije bio ni 30 posto Bišćana kakav je prije bio u Dinamu. A to što je tada imao sigurno nije izgubio, niti je zaboravio", rekao je Zajec kojeg u svlačionici čeka još jedan 'vrući krumpir' – Mamićev miljenik Sammir.

"Sammir je igrao komplicirano, s previše dodira i na poziciji koju nije volio. Držim da su prethodni treneri bili preblagi prema njemu. Želim mu pomoći i maksimalno ga iskoristiti, pa ću biti stroži. Vidim ga na bočnoj poziciji u napadu, u formaciji 4-3-3", otkrio je novi strateg hrvatskog prvaka i objasnio kakav ćemo Dinamo gledati u idućoj sezoni.

"Po trenerskoj filozofiji blizu sam Mourinhu, ali još bliži Guardiolinoj Barceloni. Recimo to ovako: u HNL-u bih želio da Dinamo igra ofenzivno, jednostavnije, prodornije, brže, što bi nam pomoglo i da se vrati publika, a u Europi, gdje nas čekaju jači suparnici, prilagođavali bismo se njima. Tu onda nema ljepote, tu nastupa 'Mourinho'", zaključio je 54-godišnji Zagrepčanin, koji ima i izborničkih ambicija.

"Da, mogao bih biti i izbornik! Imam za to dovoljno znanja i iskustva, no sada me zanima samo Dinamo. A reprezentacija ima izbornika, dobroga izbornika", zaključio je Zeko u ragovoru za Večernji list.

Play ponuda
Play ponuda