OGLAS

PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA / Vikend prognoza: Danas i sutra iskoristite vrijeme za boravak na otvorenom, u nedjelju već slijedi promjena

Rijetko u Gorskom kotaru, Lici ili oko slavonskog gorja postoji mala vjerojatnost za lokalno kraći pljusak ili slabu kišu

29.4.2022.
7:10
VOYO logo

Pod prevladavajućim smo utjecajem anticiklone sa sjeverozapada kontinenta. Poremećaji se nalaze još daleko od naših krajeva, a računati treba još samo danas i na vjetrovite prilike, osobito na moru.

Petak

Podjednako stabilno kao i jučer, ali još sunčanije, duž Jadrana opet vedro. Sredinom dana će doći na kopnu do umjerenog razvoja oblaka, ali tek rijetko u Gorskom kotaru, Lici ili oko slavonskog gorja postoji mala vjerojatnost za lokalno kraći pljusak ili slabu kišu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostaje razmjerno vjetrovito, posebice duž obale gdje će biti jakih i olujnih, prijepodne pod Velebitom i orkanskih udara bure.

Jutro će u unutrašnjosti malo svježije, po gorskim kotlinama čak moguće i uz slab mraz. Danju zato posvuda barem za nijansu ugodnije. Bit će to temperatura oko 20 °C, malo više na  Jadranu, a niža u višim gorskim krajevima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

Vikend na moru

Na Jadranu vikend prilično sunčan, miran i topao, osobito u subotu kada će još uvijek izostajati ikakvi oblaci. Zato se u nedjelju poslijepodne na sjevernom Jadranu očekuje porast naoblake, a na širem riječkom području je moguć i kakav kraći pljusak praćen grmljavinom. U Dalmaciji ostaje još stabilno uz dosta sunca, a promjenjivije će duž cijele obale biti početkom idućeg tjedna.

Vikend na kopnu

Ako treba birati dan za provesti u prirodi svakako je to subota kada će biti sunčano, suho i ugodno, a treba računati samo na prolazno malo hladnije jutro. Već u noći na nedjelju stiže postupno sve više vlage i oblaka, a u nedjelju poslijepodne će biti i nestabilno uz grmljavinske pljuskove. Kiša najprije u gorskim područjima te u zapadnim i sjeverozapadnim predjelima zemlje, a promjenjive prilike uz barem malo kiše nastaviti će se idućeg tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu
Dosje Jarak
Hell's kitchen
Obiteljske tajne
Prevarantice
default_cta
Poseta
Love Island: All stars
Bicemo prvaci sveta
San snova
Pakao pod morem
default_cta
U klinču
Tjelesna straža
Korgi
Megadance
Maša i medvjed
default_cta
Ljubavna zamka
John wick 2
VOYO logo