i dalje oblačno, ali / U unutrašnjosti postupno smirivanje i više sunca. Mogući problemi duž Jadrana zbog bure

Ujutro i prijepodne u unutrašnjosti oblačno, tmurno, povremenu uz slab snijeg, češći u gorju, no tanji dekorativni pokrivač nije isključen ni na istoku zemlje. Najmanje snijega na sjeverozapadu. Duž Jadrana će oblake rastjeravati jaka, osobito na sjevernom dijelu i olujna bura, pod Velebitom s orkanskim udarima, no još koja kap kiše može pasti uz više oblaka na udaljenijim dalmatinskim otocima

27.1.2023.
7:10
VOYO logo

Naši krajevi između su anticiklone s europskog kopna i ciklonalnog vrtloga u Sredozemlju. No, ciklona će nam danas biti još malo bliža, a tako i razlika u tlaku između sjevera i juga zemlja veća pa će biti još vjetrovitije.

Računajte na brojna ograničenja, čak i prekide u prometu duž Jadrana, kako u cestovnom tako i pomorskom, osobito pod Velebitom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PETAK

Ujutro i prijepodne u unutrašnjosti oblačno, tmurno, povremeno uz slab snijeg, češći u gorju, no tanji dekorativni pokrivač nije isključen ni na istoku zemlje. Najmanje snijega na sjeverozapadu. Duž Jadrana će oblake rastjeravati jaka, osobito na sjevernom dijelu i olujna bura, pod Velebitom s orkanskim udarima, no još koja kap kiše može pasti uz više oblaka na udaljenijim dalmatinskim otocima.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim krajevima ostaje oblačno, ali uglavnom bez oborina. Možda samo u početku još rijetko bude slabog snijega oko Korduna i Banovine. Vjetar će malo pojačati, bit će to umjeren sjeveroistočnjak pa će se svakako činiti barem malo hladnije nego jučer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na istoku postupan prestanak slabog snijega, najkasnije na području Posavine. Puhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a temperatura tek malo iznad nule.

U Dalmaciji izmjena oblačnih i sunčanih razdoblja, a potonjih bi trebalo biti nešto više nego u prvome dijelu dana. Bura umjerena i jaka, bit će zasigurno i olujnih udara. Temperatura između 8 i 10 °C, niža u zaobalju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjevernom Jadranu više sunca na moru i uz zapadu obalu Istre, pod Velebitom povremeno oblačnije, a uz olujnu buru s orkanskim udarima može koja pahulja zalepršati i uz samu obalu. Oblaci će se zadržati u gorju, ali uz sve rjeđi i slab snijeg. Temperatura od 5 do 9 °C, ispod nule u gorju.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U unutrašnjosti postupno smirivanje i sve više sunčanih razdoblja, ali će još u danima vikenda biti dosta oblaka, početkom subote još ponegdje i slabog snijeg, uglavnom u gorskim područjima. Dnevna temperatura idućeg tjedna malo viša, čak iznad 5 °C, no jutra će biti hladnija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu od nedjelje zamjetno bura zamjetno slabi, a bit će i sve više sunčanog vremena. U novom tjednu niža jutarnja temperatura, čak ponegdje i uz samo more moguć slab mraz.

Samit
Versailles
Brak na prvu
Tajne vinove loze
Nestala
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbie u školi za princeze
Brak na prvu Australija
default_cta
Obiteljske tajne
ZLOGLASNI
Cijena strasti
VOYO logo