STABILAN, MIRNIJI I UGODNIJI TJEDAN / U novi tjedan ulazimo sa znatno sunčanijim vremenom. Vrlo ugodno za ovo doba godine

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Na kopnu ostaje toplo i stabilno, a na moru će se od petka skupljati sve više tmurnijih oblaka, ali vrlo rijetko uz koju kap kiše

13.2.2023.
7:10
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Novi tjedan započinjemo stabilnije i postupno sve mirnije u polju anticiklone, a bit će danju i razmjerno ugodno za ovo doba godine. No, gdje se magla u nizinama bude dulje zadržavala bit će osjetno svježije.

PONEDJELJAK

Ujutro po nizinama i kotlinama unutrašnjosti ponegdje magla i niski slojeviti oblaci, a oni se nerijetko mogu zadržati i veći dio dana. U višem gorju i duž obale zato znatno sunčanije. Vjetar slab, a slabjet će postupno i bura, još samo u ranim jutarnjim satima na udare jaka. Na kopnu mraz, ali tek manji temperaturni minus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj djelomice sunčano. Naime izdizati će se ti zaostali niski oblaci, pa će biti i duljih sunčanih razdoblja, ali ne posvuda. Mirno, a temperatura će ovisiti o zadržavanju magle. Gdje se raziđe ranije, oko 9 °C.

Image
Završio hladni val /

Napokon manje hladno, ujutro moguća poledica, u drugom dijelu dana bit će i sunca

Image
Završio hladni val /

Napokon manje hladno, ujutro moguća poledica, u drugom dijelu dana bit će i sunca

Slično i na istoku zemlje. Promjenjiva naoblaka, a ona niska se nešto dulje može zadržavati mjestimice uz rijeke, uglavnom u Posavini. Vjetar slab do prolazno u Podravini umjeren sjeverozapadni, a temperatura oko 8 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji sunčano, čak i potpuno vedro, a i bura će sasvim oslabjeti te okrenuti na maestral, nešto izraženiji tek u večernjim satima prema otvorenome moru pa će se činiti ugodnije. Temperatura slična ili tek malo samo viša, bit će između 13 i 15 °C.

Na sjevernom Jadranu dosta sunca, a bit će ga i u gorskim područjima uz samo prolazno malo oblaka. Vjetar tek prema otvorenome slab do umjeren sjeverozapadni. Bit će za nijansu ugodnije uz 13-14 °C, a u gorju od 5 do 9 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U nastavku tjedna ostaje na kopnu stabilno i suho. U nizinama češća magla, doduše nešto rjeđa i kratkotrajnija u utorak, jer će prolazno biti umjerenog sjeverozapadnjaka. Danju razmjerno ugodno za doba godine, osobito oko vikenda uz postupno jačanje jugozapadnjaka pa će temperatura ići preko 10 °C.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu prevladavajuće sunčano, ugodno uz vjetrove stabilna vremena, ujutro burin, danju maestral. No, i ti će vjetrovit sredinom tjedna izostati pa može biti magle, sigurno uz zapadnu obalu Istre, ali mjestimice i drugdje barem nakratko sumaglice. Od petka slabo izražena južina pa će se postupno skupljati sve više tmurnijih oblaka, ali vrlo rijetko uz samo koju kap kiše ili rosulje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo