hladna jutra / Stiže sunce i izraženiji minusi. Najhladnija jutra ove zime! Ali, dnevne temperature - rastu!

Nakon dakle vrlo hladnog jutra, s mrazom i povremenom i lokalnom maglom, sunčana razdoblja će biti sve češća i temperatura će postupno rasti. Vjetar će biti posvuda slabiji, na moru do umjerena bura

30.1.2023.
7:10
VOYO logo

Nakon gotovo dva oblačna tjedna u nizinama, slijedi konačno jedan uz sunčana razdoblja. U zimskim mjesecima razvedravanje znači izraženije noćno ohlađivanje, stoga su na snazi za cijelu unutrašnjost i riječku regiju žuti meteoalarm DHMZ-a, zbog niskih jutarnjih temperatura. Kako upozoravaju, mogući su neki zdravstveni rizici kod osjetljive populacije, ponajprije kod starijih, male djece i beskućnika. Stoga budite na oprezu.

U NASTAVKU DANA:

Nakon dakle vrlo hladnog jutra, s mrazom i povremenom i lokalnom maglom, sunčana razdoblja će biti sve češća i temperatura će postupno rasti. Vjetar će biti posvuda slabiji, na moru do umjerena bura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi dio dana u nizinskoj Hrvatskoj bit će sunčaniji, uz povremeno više oblaka na istoku. Vjetar će okrenuti na južne smjerove, što znači da će biti malo manje hladno: oko 3 °C u Slavoniji do oko 5 °C u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. U unutrašnjosti Dalmacije će temperatura porasti do 8 °C. Na moru će i po podne ostati pretežno sunčano. Bura će i uz obalu okrenuti na slab do umjeren sjeverozapadnjak pa će se činiti ugodnije nego prethodnih dana, uz 10 °C na sjevernom Jadranu do 12 °C u Dalmaciji.

U NASTAVKU TJEDNA KOPNO:

Na kopnu će sve do četvrtka biti uglavnom sunčano uz vrlo hladna jutra i česti mraz, ali uz postupno sve više dnevne temperature. U drugom dijelu tjedna stiže promjena vremena: sa sjevercem će zahladiti, bit će oblačnije uz mjestimične i uglavnom slabe oborine. U petak će oborina na granici kiše i snijega biti još na zapadu, a u subotu očekujemo uglavnom kišu na istoku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U NASTAVKU TJEDNA KOPNO:

Hladna zimska jutra očekuju se i na moru, osobito još u utorak na sjevernom Jadranu uz mraz. Sve do četvrtka na moru neće nedostajati sunčanog vremena. No u četvrtak, dakle, prolazno u Dalmaciju stiže slaba kiša, a u noći na petak i na sjeverni Jadran. Uz vjetar promjenjivog smjera, povremeno i prolazno jači, temperatura e neće znatnije mijenjati. Vikend se čini povoljniji nego što će biti na kopnu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo