TMURNO JE DOŠLO KRAJU / Stigao je kraj kiši, barem na neko vrijeme. Raste i temperatura, ponegdje i do 20 stupnjeva

U gorju može doći do pljuska, a na Jadranu većinom sunčano i potpuno vedro. Ipak, od ponedjeljka su mogući izgledni pljuskovi

20.4.2023.
7:10
VOYO logo

Tmurnije i kišovitije razdoblje stiže svome kraju. U višim slojevima atmosfere iznad naših krajeva kruži sve manje vlage, a pojačati će do kraja tjedna i utjecaj anticiklone što donosi napokon i proljeću već od danas sve primjerenije prilike.

ČETVRTAK

U noći i ujutro razvedravanje, ali će još uvijek promjenjivo ostati na krajnjem zapadu zemlje. Oko Istre, Kvarnera očekujte pokoji pljusak, a malo kiše bit će povremeno i u gorju. Vjetar slab, samo pod Velebitom u početku još umjerena do pojačana bura, a zatim će postupno okrenuti na jugo. Moguća je mjestimice u unutrašnjosti kratkotrajna magla uz obale rijeka, uglavnom u Posavini, ali najčešće po kotlinama Gorskog kotara i Like. Samo jutro na moru slično, a na kopnu malo svježije od jučerašnjeg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj barem djelomice sunčano, a samo će u početku postojati mala mogućnost za koji kraći pljusak uz razvoj oblaka, većinom oko Korduna i Banovine. Bit će malo ugodnije uz 17 ili 18 °C.

Image
napokon stabilno /

Stigli smo do kraja promjenjivog razdoblja. Sredina tjedna sunčanija i toplija, za vikend stiže pravo proljeće

Image
napokon stabilno /

Stigli smo do kraja promjenjivog razdoblja. Sredina tjedna sunčanija i toplija, za vikend stiže pravo proljeće

U Slavoniji, Baranji i Srijemu pretežno sunčano, samo prolazno oko zapadnoslavonskog gorja može biti lokalnog razvoja oblaka, vrlo rijetko uz koju kap kiše. Temperatura viša, bit će od 17 do čak 19-20 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji sunčanije uz samu obalu, osobito na otocima, dok će u unutrašnjosti nicati oni tornjasti oblaci uz lokalne grmljavinske pljuskove, vrlo rijetko mogući bliže moru. Vjetar samo prolazno umjeren južni i jugozapadni, a činiti će se za nijansu ugodnije nego jučer.

Na sjevernom Jadranu smanjenje naoblake i prestanak povremene kiše, no još uvijek kojeg pljuska može biti u gorju, osobito u Lici. Prolazno će prema otvorenome moru puhati umjereno jugo, ali navečer opet bura. Temperatura oko 17-18 °C, niža u gorju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U kopnenim krajevima napokon sunčanije i toplije prilike kakve i priliče ovom dijelu proljeća, danju uglavnom oko 20 °C. Koji pljusak u petak samo u gorju, zatim uglavnom suho, ali novo jače naoblačenje stiže početkom idućeg tjedna s kojim će opet malo osvježiti.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu do nedjelje većinom sunčano, ponegdje i potpuno vedro te i ovdje toplije. No, krajem tjedna uz južinu skupljati će se sve više oblaka na sjevernom dijelu, a oni će najaviti promjenjiviji i nestabilniji ponedjeljak uz izgledne pljuskove, moguće ponegdje i nevere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo