DORIAN RIBARIĆ / RTL-ov meteorolog otkriva kada nam dolazi snijeg: 'Bijelom Božiću uvijek se možemo nadati'

'Mi smo se na blage zime već i navikli, posljednjih nekoliko godina. Samo su dvije bile oko ili malo hladnije od prosjeka u cijeloj zemlji. Zadnja takva bila je ona 2016./2017. tako da ne treba očekivati da će ova biti drukčija od toga. Ako idemo gledati prema nekim materijalima možemo reći da će zima biti malo toplija od prosjeka', rekao je

14.11.2022.
20:33
VOYO logo

Hoće li nam zimska oprema i uopće trebati ove zime, voditelji RTL Danas razgovarali su s meteorologom RTL-a Dorianom Ribarićem.

Zimska oprema treba samo u zimskim uvjetima, a to su snijeg na cesti i poledica, kada nam stižu u Hrvatsku?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hladnoća nam malo kasni ove godine. Često se čuje studeni bez studeni, a nastavlja se to na ovu ekstremnu toplinu koju smo imali u listopadu. Ono pravo bablje ljeto, osobito na moru. Zimski uvjeti uskoro, ne još uvijek, temperature se polako, ali sigurno snižavaju te za vikend stižemo na neke prosječne vrijednosti u kopnenim krajevima, a to bi značilo za Gorane i one koji prolaze kroz Gorska područja da bi za vikend mogli vidjeti koju pahulju snijega. Od nedjelje će češće biti jutarnje nule i jutarnji mraz, a samim time i moguća poledica.", poručuje Ribarić.

Naš meteorolog objašnjava kakva će nam biti zima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo se na blage zime već i navikli, posljednjih nekoliko godina. Samo su dvije bile oko ili malo hladnije od prosjeka u cijeloj zemlji. Zadnja takva bila je ona 2016./2017. tako da ne treba očekivati da će ova biti drukčija od toga. Ako idemo gledati prema nekim materijalima možemo reći da će zima biti malo toplija od prosjeka, ali čini se da bi siječanj mogao biti hladniji mjesec uz više oborina, odnosno to bi značilo da bi moglo biti više snijega", dodaje Ribarić.

Na neizostavno pitanje hoćemo li imati bijeli Božić, odgovara:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvijek se možemo nadati bijelom Božiću."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Versailles
Brak na prvu
Tajne vinove loze
Nestala
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbie u školi za princeze
Brak na prvu Australija
default_cta
Obiteljske tajne
ZLOGLASNI
Cijena strasti
VOYO logo