OGLAS

VRIJEME PROMJENJIVO / Za vikend moguća susnježica, a u Dalmaciji djelomično razvedravanje uz niske temperature

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Frontalni poremećaj i ciklona brzo se premještaju našim krajevima prema jugoistoka, a iza njih stiže osjetno hladniji zrak sa sjevera kontinenta. Bit će to jedan pravi ugriz zime, uz danas ponegdje izniman osjećaj hladnoće na jakom vjetru, osobito pod Velebitom i Biokovom gdje će biti orkanskih udara bure i tramontane

25.11.2023.
7:10
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Glavnina oborina ispadat će se tijekom noći, a već znatnije prorijediti tijekom jutarnjih sati, samo na krajnjem jugu još može biti kojeg izraženijeg pljuska. U unutrašnjosti, čak i u nizinama, moguća susnježica, nakratko i snijeg, naravno, znatno češće u višem gorju gdje će se uhvatiti i tanji snježni pokrivač. Sve vjetrovitije, osobito duž obale, naglo uz jaku i olujnu bura te tramontanu.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj smanjenje naoblake, prema večeri i razvedravanje, a prolazno može biti slabih oborina, iznad 400-500 metara nadmorske visine na granici između kiše i snijega. Osjetno hladnije, bit će oko 5-6 °C, a na umjerenom, prolazno jakom sjevernom vjetru činit će se i hladnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I na istoku podjednako hladno i vjetrovito, ali će oblaci ovdje biti nešto uporniji. Rijetko samo kiša i susnježica, malo snijega u slavonskom gorju, no postoji šansa da ga nakratko bude i u nižim predjelima.

U Dalmaciji djelomično razvedravanje, rijetko oborina uz samu BIH, u višim predjelima snježne pahulje. Jaka bura i tramontana imat će olujne, pod Biokovom i orkanske udare. Temperatura sve niža, niža nego prijepodne, a na vjetru će se činiti i osjetno hladnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, a slaba susnježica i snijeg još samo rijetko u dijelu Like. Tramontana popušta navečer, no osjetno hladnije, u gorju jedva u malom plusu.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Slijede hladniji dani u unutrašnjosti, primjereniji zimi, čak je u početku moguće uz povremeno nešto oblaka i propadanje snijega ili danju pak kakav kraći pljusak snijega. Potkraj ponedjeljka stiže novo jače naoblačenje s kišom, češćom u malo manje hladan utorak. Uglavnom samo gorju snijeg, a sunčanije će, ali još hladnije biti u srijedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu mirnije i sunčanije u hladniju nedjelju, dok će početak idućeg tjedna obilježiti porast naoblake s južinom te sve izglednijom kišom, najprije na sjeveru, a u utorak posvuda i to u obliku izraženih pljuskova praćenih grmljavinom. Razvedravanje u srijedu uz opet jaku buru i sjeverozapadnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Obiteljske tajne
Brak na prvu
Dosje Jarak
Bicemo prvaci sveta
default_cta
Poseta
Love Island: All stars
San snova
Sluga naroda
Zlatni dečko
default_cta
Megadance
Južni vetar
Gabby
Ljubavna zamka
U klinču
default_cta
Savršene majke
Oklada stoljeća
VOYO logo

Telegram

Image

Kako bi superjeftini električni automobili mogli pokrenuti opći trgovinski rat između Kine i Zapada, i zašto je Europa posebno na udaru

Telegram

Image

Kako bi superjeftini električni automobili mogli pokrenuti opći trgovinski rat između Kine i Zapada, i zašto je Europa posebno na udaru