SMIRIVANJE VREMENA / Oblačno i kišovito jutro, no tijekom dana će proviriti sunce: I dalje poprilično toplo za ovo doba godine

Frontalni sustav koji je donio velike količine oborine Dalmaciji, Lici pa i dijelu Slavonije danas polako odmiče dalje od naših krajeva, a atmosfera će se postupno smirivati

22.10.2023.
7:10
VOYO logo

Ujutro i prijepodne još će biti dosta zaostalih oblaka i mjestimične kiše na Jadranu i osobito područjima uz njega. U ostatku već sunčana razdoblja uz slabljenje južine. Tek će ponegdje još biti jakih udara jugozapadnjaka na sjevernom Jadranu i juga na krajnjem jugu. Jutro malo samo svježije, ali i dalje je to prilično toplo za doba godine.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj barem djelomice, ponegdje i pretežno sunčano. Mala je mogućnost za lokalno kakav kraći pljusak. Jugozapadni vjetar sve slabiji, a bit će ugodno toplo, oko 22-23 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na istoku slično, prolazno uz razvoj oblaka većinom oko Podunavlja, rjeđe slavonskog gorja, no zadržat će se uglavnom suho, moguća tek koja kap kiše. Vjetar slab do mjestimice umjeren jugozapadni, a temperatura između 22 i 24 °C.

U Dalmaciji djelomično razvedravanje, češća sunčana razdoblja, a uglavnom samo u zaobalju još moguća povremena kiša ili pokoji pljusak. Jugo značajnije slabi, čak će prolazno okrenuti na slabu do umjerenu tramontanu. Temperatura opet oko 22-23 °C, ali će se činiti malo ugodnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjevernom Jadranu i u gorju smanjenje naoblake, sve više sunca. Nešto oblaka zadržat će se samo na širem riječkom području, ali i tu uz sunčana razdoblja. Jugozapadni vjetar slabi, a temperatura slična, oko 20-21 °C.

NOVI TJEDAN NA KOPNU

Tjedan počinje znatno stabilnije pa i sunčanije. Tek će u nešto svježijim jutarnjim satima mjestimice biti magle. Nastavlja se iznadprosječna toplina, ali od utorka ponovno uz južinu, povremeno izraženiju, a s njom će porasti naoblaka pa od srijede valja očekivati povremenu kišu. Češća i obilnija oborina oko petka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NOVI TJEDAN NA MORU

Na Jadranu sunčanije samo u ponedjeljak, a već od utorka vrijeme po umjerenom, do kraja dana ponegdje i jakom jugu. Najprije će se tmurniji oblaci s kišom skupljati oko Istre i Kvarnera, a od srijede će se proširiti duž ostatka obale. Baš u srijedu pa ponovno u petak moguća obilnija oborina pa i grmljavina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo