STIŽE LJETO / Napokon smo dočekali proljetno vrijeme. Temperature rasle do 30 stupnjeva, no sljedeći tjedan opet pljusak

Danas će biti još slično kao i jučer. Prijepodne će u cijeloj zemlji proteći uz sunčano i suho vrijeme, samo će u gorju i unutrašnjosti biti više oblaka, ali bez oborina. Pritom, budite i dalje na oprezu zbog olujnih udara bure pod Velebitom i na Kvarneru. Tek popodne slijede pljuskovi

28.5.2023.
7:10
VOYO logo

Pravo vrlo toplo proljetno vrijeme s prvim znakovima ljeta mnogima se činilo da nikad neće ni doći. Podaci pokazuju da su prve tridesetice u hladu kasnile ove godine puna dva tjedna. U petak su i službeno izmjerene u Metkoviću, a jučer i na Mljetu. No, ne bi to bilo proljeće da nema i nestabilnosti. Idući tjedan bit će još češće i intenzivnije nego za vikend, a i slijedi nam blagi pad tlaka.

U NASTAVKU DANA:

Danas će biti još slično kao i jučer. Prijepodne će u cijeloj zemlji proteći uz sunčano i suho vrijeme, samo će u gorju i unutrašnjosti biti više oblaka, ali bez oborina. Pritom, budite i dalje na oprezu zbog olujnih udara bure pod Velebitom i na Kvarneru. Tek popodne slijede pljuskovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj prevladavat će sunčano, a sredinom dana uz umjeren razvoj oblaka postoji mala vjerojatnost za lokalni kratkotrajni pljusak. Uz 25 °C u hladu i uz slab sjeverac bit će toplije.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu će drugi dio dana biti sunčan, ali opet uz lokalne pljuskove, osobito česte nakon 18 sati i to u istočnijim predjelima. Pritom tamo može biti i izraženijeg nevremena uz tuču. Bit će toplo, sparno uz slab sjeverac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji očekujte još jedno sunčano popodne uz maestral i najviše temperature oko 28 °C u hladu. Postoji mogućnost da pljusak iz unutrašnjosti, gdje će nestabilnosti uz buru biti češće, stigne i do obale srednje i južne Dalmacije. Navečer okreće opet na umjerenu buru.

Na sjevernom Jadranu nas očekuje obilje sunca, od 26 °C do 28 °C u hladu i znatno mirnije popodne uz predah od jake bure. No, neće potrajati. Navečer bura opet jača s udarima do 90 km/h pod Velebitom. U gorskim predjelima sunčano popodne, ali će ga nakratko prekriti lokalno jači razvoj oblaka uz pljusak. Unatoč tomu, bit će toplije, od 20 °C do 24 °C uz slab sjeverac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NOVI TJEDAN:

Svi koji imaju u planu boravak ili radove na otvorenome, na kopnu računajte da će početkom novog tjedna česte biti popodnevne i večernje nestabilnosti. U ponedjeljak će pljuskova praćenih grmljavinom biti u većini predjela. U utorak, na Dan državnosti očekujte ih češće na istoku i u gorju, a kako tjedan bude odmicao, vjerojatnost za popodnevne pljuskove bit će sve manja. Dakako, sunčanog vremena neće nedostajati. Temperatura ostaje oko 25 °C, prema vikendu sve toplije!

Na moru će idući tjedan biti djelomice sunčano, međutim popodnevni pljuskovi neće zaobići ni obalu za nekima produljenog vikenda. Pritom će u zaobalju i unutrašnjosti će ipak biti izraženiji uz grmljavinu. Od utorka do petka bit će češći u Dalmaciji. Temperatura se neće odviše mijenjati, ostaje oko 26 °C uz buru pod Velebitom u prvom dijelu tjedna, a na jugu i do 30 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo