TOPLO, ALI PROMJENJIVO / Kišovit početak vikenda gotovo u cijeloj zemlji: Moguće nevrijeme i bujične poplave

Nakon jučerašnje iznimne topline i južine, danas malo manje toplo, ali uz tmurne i kišonosne oblake. Preko naših krajeva premješta se hladna fronta povezana s dubokom ciklonom na sjeveru kontinenta, ali nam i dalje nastavlja pritjecati vlažan i relativno topao zrak s jugozapada. Osim na moru na jako jugo, danas upozorenja na moguće jače nevrijeme i obilnu količinu kiše, prije svega na jugu Like te u Dalmaciji, osobito na području dinarskog gorja i na krajnjem jugu zemlje

21.10.2023.
7:10
VOYO logo

Tijekom jutra i prijepodneva oblačno i barem prolazno kišovito gotovo posvuda. Bit će obilne oborine, osobito uz planinske lance na području Dinarida, a u Dalmaciji je moguće i izraženije grmljavinsko nevrijeme. Srećom, bit će to s nešto slabijim vjetrom, no jugo i oštro na moru još uvijek mogu imati olujne udare pa i dalje valja računati na plavljenje riva.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj vjetar će nastaviti slabjeti, a bit će i prolazno sunčanije. No, uskoro opet promjenjivo, oko Korduna i Banovine i sve tmurnije uz poneki, lokalno moguće izraženiji pljusak pa i grmljavinu. Temperatura niža, ali bit će to samo manje toplo uz 22-23 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na istoku oblačniji i nestabilniji drugi dio dana uz povremenu kišu i pljuskove, a moguće je i grmljavinsko nevrijeme. Temperatura između 23 i 25 °C.

U Dalmaciji velika količina oborine baš u rano poslijepodne, osobito u zaobalju te na krajnjem jugu gdje su moguće bujične poplave, a bit će još tu i jakog pa i olujnog juga, nakratko oštra. Temperatura bez veće promjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjevernom Jadranu popodne više sunčanih razdoblja, razmjerno ugodno i toplo, no tmurnije ostaje u riječkom zaleđu i u gorju, a izraženih pljuskova još može biti u Lici. Jugo postupno slabi.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Od nedjelje smirivanje i barem djelomično razvedravanje. U ponedjeljak dosta sunca, ostaje i iznadprosječno toplo nakon mjestimične jutarnje magle. Nova kiša stiže potkraj utorka, obilnija čini se sa srijede na četvrtak kada će i malo osvježiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu i uz njega u početku još sporadično malo kiše, ali bit će više suhih i sunčanih razdoblja. Od utorka na sjeveru opet češće kišne kapi, zatim i pljuskovi uz jačanje južine, a ti će tmurni kišonosni oblaci obilježiti sredinu tjedna duž cijele obale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo