ODMIČE CIKLONA / Idući tjedan očekuje nas razvedravanje: Na kopnu veliki minusi, a hladnoća će stići i uz more

Kako ciklona odmiče, istovremeno sa sjevera povlači hladan zrak što je jučer i danas stvorilo uvjete za zimske oborine: susnježicu i snijeg. No, zbog pretoplog i natopljenog tla deblji snježni pokrivač zabijelio je samo u višim predjelima u gorju

11.12.2022.
7:10
VOYO logo

U jednom danu potpuna promjena vremena na kopnu iz jesenske kišovite epizode u pravu zimsku. U Gorskom kotaru je od petka do subote ujutro pala velika količina kiše, od 100 do 200 litara po četvornome metru, a do danas su to već akumulirane ekstremne količine. Kako odgovorna ciklona odmiče, istovremeno sa sjevera povlači hladan zrak što je jučer i danas stvorilo uvjete za zimske oborine: susnježicu i snijeg. Nažalost zbog pretoplog i natopljenog tla konkretniji i deblji snježni pokrivač očekivano je zabijelio samo u višim predjelima i u gorju.

DO KRAJA DANA:

Kiša i uz obalu će u nastavku dana biti sve slabija i sporadična. Valja upozoriti da će jaka bura, osobito na sjevernom Jadranu s olujnim udarima, stvarati probleme u prometu, ali i nositi snijeg i preko Velebita. Posvuda, osim na krajnjem jugu, bit će osjetno hladnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od podneva pa sve do noći u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj bit će oblačno. Uz svega nekoliko stupnjeva iznad nule i sjeverac bit će još hladnije. Prema večeri, u južnijim predjelima, na širem karlovačkom području opet će biti malo susnježice i snijega.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu će nedjeljno popodne biti oblačno, bez oborina, ali pravo zimski: vrlo hladno zbog umjerenog sjeverozapadnjaka i temperature oko 3 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji će nedjeljno popodne biti promjenjivo, uz obalu će se djelomice i nakratko razvedriti. Bit će povremeno još kiše. Osobito prema večeri s padom temperature u zaobalju i unutrašnjosti je vrlo vjerojatna susnježica i snijeg. Nošenog umjerenom do jakom burom, moguće su zimske oborine i u zadarskom zaleđu. Dakle, u sjevernoj Dalmaciji se pripremite na osjetno hladnije vrijeme.

Nedjeljno popodne će u Gorskom kotaru i Lici proteći uz zimske uvjete, temperature oko 0°C i podebljavanje snježnog pokrivača. Uz obalu i u Istri će popodne biti oblačno, uz slabu kišu, vjetrovito i hladno uz temperature od 5 °C do 9 °C! Prema večeri slijedi smirivanje oborina, ali i smirivanje jake, pod Velebitom i olujne bure.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IDUĆI TJEDAN KOPNO I MORE:

Razvedravanje početkom idućeg tjedna na kopnu znači velike jutarnje minuse, mraz i opasnu poledicu. Južina će sredinom tjedna u gorju otopiti snijeg, ali u četvrtak stiže nova porcija zimskih oborina, čini se i u nizine, ali ćemo o tome detaljnije idućih dana.

Hladnoća stiže i uz more, jutarnje temperature približit će se nuli, nerijetko i blagim minusima u utorak. Onda od srijede slijedi južina uz toplije vrijeme, novu epizodu kiša koja će biti sve obilnija prema kraju tjedna. Doista, ispred nas je vremenski dinamičan prosinac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo