'maskirana' zima / Dnevne temperature bit će kao da je proljeće, ponegdje i više od 20 stupnjeva

Sljedećih dana na kopnu nastavlja se iznadprosječna toplina, a zadržat će se uglavnom i bez oborina. Koja kap kiše tek rijetko je moguća u nedjelju uz jedno prolazno jače naoblačenje te ponovno slično u drugoj polovici novog tjedna. Najviše sunca očekuje se u utorak i srijedu

18.2.2023.
7:10
VOYO logo

Zima se pretvara da je proljeće, a tako će maskirana ostati i ostale ove „maškarane“ dane.

Dnevne temperature posvuda dvoznamenkaste, u unutrašnjosti i preko 15 °C, a za vikend će biti još malo više. Vrijeme je to po južini zbog koje će danas u gorju biti potreba i oprez na jake pa i olujne udare vjetre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dalje smo u stabilnoj anticikloni, koja polako slabi, tlak pada kako se sjevernije od Alpa premještaju frontalni poremećaji.

SUBOTA

Ujutro i prijepodne na Jadranu te uz njega mirnije, ali i oblačnije nego na kopnu. Tmurnije ponegdje na sjevernom dijelu, u gorju te u dalmatinskom zaleđu. Slaba rosulja vrlo rijetka, uglavnom samo na širem riječkom području. No, bit će češće magle ili sumaglice, čak moguće i na samome moru prema jugu. U unutrašnjosti uz jačane jugozapadnjaka više vedrine i sunca. Zato je i jutro na kopnu još toplije, a minusi su uglavnom izostali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj barem djelomice sunčano, ali i razmjerno vjetrovito uz umjeren i jak, u gorju na udare moguće olujan jugozapadnjak. No, temperatura još viša, uglavnom oko 18-19 °C, a nije isključeno da se lokalno prebaci čak i 20 °C.

I na istoku bez prave vedrine, ali uz dojam sunčanog vremena. Neuobičajeno toplo uz većinom 18-19 °C, no i ovdje će puhati umjeren jugozapadni vjetar, u slavonskom gorju prolazno jak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji sve sunčanije na moru i uz samu obalu, dok će se u zaleđu tek rijetko izdizati oblaci. Samo će prolazno zapuhati slab jugozapadnjak ili jugo pa će inače biti mirno i podjednako ugodno kao i jučer.

Na sjevernom Jadranu poslijepodne više sunčanih razdoblja, a oblačnije u Gorskom kotaru i riječkom zaleđu gdje još može biti slabe rosulje. Vjetar na moru slab do umjeren jugozapadni, ali će jakih i olujnih udara biti u gorskim područjima. Temperatura bez veće promjene, u gorju još malo viša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Nastavlja se iznadprosječna toplina, a zadržat će se uglavnom i bez oborina. Koja kap kiše tek rijetko je moguća u nedjelju uz jedno prolazno jače naoblačenje te ponovno slično u drugoj polovici novog tjedna. Najviše sunca očekuje se u utorak i srijedu.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu u nedjelju sasvim malo kiše, većinom na širem riječkom području te u dalmatinskom zaleđu. Razvedravanje početkom idućeg tjedna, ali od utorka ponovno raste vjerojatnost za maglu i niske oblake, do četvrtka na sjevernom dijelu i slabu rosulju. Temperatura bez veće promjene, dakle, ugodno za doba godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo