Play ponuda

Vratila se na posao sedam sati nakon poroda

shimmer fallback

Helen Wright, ravnateljica škole za djevojčice u Wilshireu vratila se na posao s Jessicom, svojom tek rođenom djevojčicom u naručju, jer je smatrala da joj je dužnost nastaviti raditi.

23.2.2010.
18:10
Play ponuda

Britanka Helen Wright, majka dvoje djece, koja je rodila svoje treće dijete ujutro i vratila se na posao u vrijeme ručka, sretna je što je mogla tako brzo nastaviti raditi, objasnila je i dodala da su učenice bile oduševljene prinovom.

Ravnateljica živi u blizini u stanu koji joj je na raspolaganje dala škola i tvrdi da može savršeno uskladiti svoje poslovne, kućne i majčinske obveze jer ima veliku pomoć, no mnogi su roditelji negativno reagirali držeći da ravnateljica učenicama zapravo daje loš primjer.

Na francuskome portalu Zigonet, koji je prenio vijest, reakcije su mahom negativne i svode se na osudu sebičnosti majke kojoj je važniji vlastiti posao nego zbližiti se s tek rođenim djetetom kojemu k tome ugrožava zdravlje izlažući ga velikome broju djece.

Uz pitanja "A kad ćemo početi rađati na poslu?", komentatori dvoje je li uopće trebalo dati medijski prostor osobi koja svojim ponašanjem "baca u blato mukotrpnu borbu naših predaka za socijalna i radna prava".

"Kakva socijalna regresija žrtvovati materinstvo za rad ... Ta žena pojma nema kroz kakve su patnje prošli naši preci da bi za nas izborili radnička prava", stoji u jednome komentaru.

"Čemu uopće rađati? Radije ukinimo sva radnička prava i vratimo se u radničko ropstvo 19. stoljeća", preporučuje drugi komentator.

Play ponuda
Play ponuda