Voda došla do grla: Bandić Mamiću napisao pismo!

21.7.2010.
22:11
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

arti-201007210021006U jeku građanskih i političkih pritisaka da odstupi s mjesta gradonačelnika Zagreba, Milana Bandića najozbiljnije brine nogomet.

arti-201007200791006Duboko pogođen sramotnom igrom Dinama protiv Luke Koper u drugom pretkolu Lige prvaka, Bandinjo se odlučio solidarizirati sa svojim pukom i kao prvi među jednakima javno reagirati na 3:0 poraz zagrebačkog diva od slovenskog patuljka Kopra.

Priopćenje prenosimo u cjelosti.

"Potaknut jučerašnjom utakmicom u Kopru i s obzirom da sam kao počasni predsjednik Dinama prozvan i u izravnom televizijskom prijenosu, osjećam potrebu da iskažem svoje nezadovoljstvo i zabrinutost.

Vjerujem da se slažete sa mnom da nastupima u Ligi prvaka Dinamo ne igra samo za svoj sportski uspjeh nego da istodobno predstavlja i promovira glavni grad i cijelu našu Hrvatsku pred europskom i svjetskom nogometnom javnošću. Sport je, složit ćete se, jedna od najljepših i najboljih promocija svake zemlje i svake sredine kad se igra sa srcem i kad se na terenu ostavljaju i posljednji atomi snage. Nažalost, toga jučer nije bilo u Kopru.

Bila je to predstava ispod profesionalne razine, bez športskog dostojanstva i ponosa, bez ljubavi prema Klubu i gradu. U danima krize, u vremenima kad se mnogi od nas suočavaju s teškim egzistencijalnim problemima, šport može, a i treba biti, ona luč koja pokazuje da postoji svjetlo na kraju tunela, da se radom i samoprijegorom te poštenim pristupom poslu mogu postići veliki rezultati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Generacije Dinama, od HAŠK-a, Građanskog, pa do kasnijih vremena upravo su to činile. Promovirale su boje Kluba, našeg Zagreba i naše domovine. Ponekad i u vremenima koja su bila i teža od današnjih. Ta tradicija obvezuje, ali ta tradicija istodobno znači da nitko nema pravo na beskonačni kredit i na poigravanje s ugledom najtrofejnijeg zagrebačkog i hrvatskog nogometnog kluba.

Kao gradonačelnik Zagreba i nadalje ću stajati iza Dinama koji će biti i profesionalan i na ponos gradu i državi, a kao počasni predsjednik Kluba uvijek ću podržavati promjene koje će voditi i dovesti do takvog NK Dinama".

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali