Žužulu još milijunčić kuna HBOR-ovog kredita

5.3.2010.
11:11
VOYO logo

Prvi kredit koji je Miomir Žužul podigao u komercijalnoj banci za pokretanje sveučilišta i uređenje prostorija u Dominikanskom samostanu u Dubrovniku iznosio je oko dva i pol milijuna kuna. No, novce je potrošio, a prostorije sveučilišta nije uredio pa je zato sada digao novi kredit, piše Jutarnji list.

"Potrošio sam dosad oko milijun eura, nešto svojeg novca, nešto od kredita", rekao je Žužul. Kaže da uređenje prostorija u Dubrovniku nije jeftino jer je samostan pod zaštitom kao spomenik kulture.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako smo potrošili prvi kredit, privatna je stvar sveučilišta. Ovaj drugi kredit dugo smo čekali jer je procedura za dobivanje kredita kod HBOR-a jako zahtjevna. Još sam pod hipoteku stavio osobnu imovinu, obiteljsku kuću u Imotskom", kazao je Žužul. Najavljuje kako ove godine na očekuju i dolazak nekih studenata iz Azije, ali i uglednih profesora s Harvarda.

Glasnogovornica HBOR-a Koraljka Perutka Fabijanić kazala je da banka odobrava kredite na temelju ocjene kvalitete pojedinog projekta, njegove isplativosti, pokrića kredita i ispunjenja ostalih kriterija, ovisno o tome o kojem se kreditnom programu radi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"HBOR ne odobrava kredite po preporukama niti po imenu i prezimenu podnositelja zahtjeva, nego isključivo po kvaliteti samog projekta", tvrdi glasnogovornica.

Inače, o prvom kreditu koji je Žužul podigao javno je prvi progovorio njegov bivši poslovni partner, doktor pravnih znanosti i zagrebački odvjetnik Neven Cirkveni. Ispričao je da je iz posla izašao zbog "Žužulova neracionalnog korištenja financijskih sredstava".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo