VJERNICI U ŠOKU / Župnikov cjenik 'Ako želite vaše ime uz postaju križnog puta platite 1000 kuna'

Image
Foto: Reka Župa Presvetog Trojstva

Velečasni kaže da se radi o korizmenoj akciji kojom prikuplja dobrovoljne donacije za župne projekte

2.4.2019.
10:55
Reka Župa Presvetog Trojstva
VOYO logo

"Dragi župljani i poštovani prijatelji župe Reka, zahvaljujemo na dosadašnjoj materijalnoj i duhovnoj pomoći. U 2019. godini naša župa želi postaviti vanjski križni put kod crkve u Reki. Na taj način ćemo kao vjernici moći moliti i slaviti Boga te imati uređeniji prostor. Pozvani ste pridružiti nam se da zajedno izgrađujemo našu župu. Preporučujemo da obitelj prema mogućnosti daruje 100 kn – hvala. Ako želite da vaše ime bude uz određenu postaju križnog puta, potrebno je donirati iznos od 1000 kn. Za vaše ime uz glavni križ potrebno je donirati 3000 kn".

Sadržaj je to listića koji su dobili župljani župe Reka u Koprivničko-križevačkoj županiji. Na njemu je naveden je i broj računa u banci za uplate, a vjernici će moći novac predati i osobno pastoralnim vijećnicima do 8. travnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok jedni podržavaju župnika Marka Križanca u takvom načinu skupljanja novca, dok drugi smatraju da nije u redu dijeliti ljude po tome koliko novca mogu ili ne mogu izdvojiti, piše Večernji list.

Velečasni kaže da se radi o korizmenoj akciji kojom prikuplja dobrovoljne donacije za župne projekte i tom prigodom dijeli besplatno župni časopis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U 2019. želimo napraviti vanjski križni put te smo predložili onim župljanima i prijateljima župe Reka koji su u mogućnosti donirati iznose od oko 1000 i 3000 kn (npr. poduzetnicima, obrtnicima...) kako bismo s više financijskih sredstava mogli brže i kvalitetnije izgraditi navedeni križni put. U znak zahvale planirali smo na određenom mjestu navesti imena donatora. Cilj, dakle, nije omalovažiti one župljane koji nisu u mogućnosti donirati veliki iznos. Dapače, tko nije u mogućnosti ništa donirati, nije obavezan. Onim župljanima koji su u materijalnoj i duhovnoj oskudici rado pomažemo preko župnog Caritasa", pojasnio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo