VELIKI AGROKOR / Županijski sud odlučio: Najskuplje vještačenje u hrvatskoj povijesti je nezakonito!

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Nakon odluke optužnog vijeća o zakonitosti vještačenja, nezadovoljna strana ima pravo žalbe Visokom kaznenom sudu koji je već jednom prihvatio žalbe obrane i vratio Županijskom sudu to vještačenje na kojem se temelji optužnica za izvlačenje 1,2 milijarde kuna iz koncerna Agrokor

29.3.2023.
12:19
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda donijelo je u 11:45 odluku u slučaju "veliki Agrokor". Financijsko vještačenje Ismeta Kamala za poljski KPMG, odnosno najskuplje vještačenje u hrvatskoj povijesti koje je plaćeno čak 1,3 milijuna eura proglašeno je nezakonitim, doznaje Jutarnji list.

Nakon odluke optužnog vijeća o zakonitosti vještačenja, nezadovoljna strana ima pravo žalbe Visokom kaznenom sudu koji je već jednom prihvatio žalbe obrane i vratio Županijskom sudu to vještačenje na kojem se temelji optužnica za izvlačenje 1,2 milijarde kuna iz koncerna Agrokor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kamal je ispitan u veljači kao svjedok, pred optužnim vijećem, a ne kao stručnjak poljskog KPMG-a koji je potpisao knjigovodstveno-financijsko-revizorski nalaza kojeg branitelji okrivljenika smatraju nezakonitim.

Image
Mali agrokor /

Ivica Todorić, Piruška Canjuga i još dvoje oslobođeni optužbe o izvlačenju 1,25 milijuna eura

Image
Mali agrokor /

Ivica Todorić, Piruška Canjuga i još dvoje oslobođeni optužbe o izvlačenju 1,25 milijuna eura

Obrana je tražila da se izdvoji vještačenje koje je potpisala poljska podružnica KPMG-a, tvrdeći pritom da ga je napravila hrvatska podružnica pri čemu bi riječ bila o sukobu interesa jer su u prošlosti radili za Ivicu Todorića, ali i tadašnju izvanrednu upravu Agrokora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Todorića i njegovih 14 suoptuženika tereti se da su od 2006. do 2017. oštetili koncern za 1,2 milijarde kuna, a tužiteljstvo tvrdi da je Todoriću pribavljeno više od 923 milijuna kuna, a ostatak nizozemskom Agrokor Investmentu BV.

O osnovanosti optužnice od 459 stranica, optužno vijeće raspravlja od 2021. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrhovni sud je, podsjetimo, sredinom veljače potvrdio presudu zagrebačkog Županijskog suda u slučaju "Mali Agrokor" prema kojoj su Todorić i njegovi suradnici oslobođeni optužbe da su oštetili koncern za oko 1,25 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo