Županica Lovrić Merzel mora otpustiti 12 savjetnika

Županica Sisačko- moslavačke županije mora otkazati suradnju sa svojih svih 12 savjetnika. Naređenje je to ministra Mlakara koji je zaključio kako ih je nezakonito zaposlila.

19.3.2010.
22:15
VOYO logo

Marine Lovrić Merzel, županica Sisačko- moslavačke županije, mora raspustiti svoj 12-tročlani savjetovani tim jer je nezakonit. Odluka je to koju je županica, po nalogu ministra uprave Davorina Mlakara, dužna provesti odmah.

Savki od savjetnika Lovrić Merzel mjesečno je primao naknadu od pet tisuća kuna, odnosno za njih je iz županijskog proračuna izdvajano mjesečno više od 100.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No sada, ne samo da županica sukladno rješenju ministra mora ukinuti svoj savjet, nego će članovi savjeta Milena Pavković Novotny i Juraj Lisak iz SDP-a, Milivoj Tičarić (DSU), Milan Krstinić (SDSS), Hašim Smlatić (SDA), Željko Soldo i Jozo Bilobrk iz HSP-a, nezavisni Željko Vrbanus, Milovan Bojčetić (SPH), Gordana Krznarić (DC), te Josip Prajner i Vladimir Gregurić iz HSU-a, budući da su članovi nezakonito osnovanog tijela, morati vratiti plaće, što ukupno iznosi više od 600 tisuća kuna.

U slučaju da to ne učine mogli bi zbog zloupotrebe položaja završiti i u zatvoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada su novinari Jutarnjeg lista lani razotkrili aferu županice i njenog golemog savjeta, ona je tvrdila da ima pravo angažirati za savjetnika koga želi i da ih može imati koliko želi i da nije prekršila zakon.

Prethodni članak:

arti-201002170645006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo