hdz ga izbacuje / Župan optužen za nasilje izigrao premijera, ostaje župan, izlazi iz HDZ-a: RTL Danas iz Požege donosi detalje

Premijeru Andreju Plenkoviću župan optužen za obiteljsko nasilje, Alojz Tomašević, uzvratio je neočekivani udarac! Iz HDZ-a u večernjim satima stiže odgovor!

9.1.2018.
19:04
VOYO logo

Odbio je ponudu središnjice HDZ-a koji napušta i ostaje prvi čovjek županije!

Podsjetimo, Plenković mu je na razgovoru u Banskim dvorima dao ultimatum - da do 15. siječnja odstupi s mjesta župana i sačuva mjesto u HDZ-u. Optuženi župan nada se da će s Vladom i dalje surađivati, ali i vratiti se u stranku kada se cijela situacija razjasni na sudu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE JOŠ:

>> Tomašević danas podnosi zahtjev za istupanje iz HDZ-a: 'Ne želim biti uteg mojoj stranci'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čim je Tomašević odaslao priopćenje medijima, ministra Pavića upitali smo za stav HDZ-a.  

U Požegi detalje ima Ivana Ivanda Rožić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A u večernjim satima iz HDZ-a je stiglo priopćenje koje prenosimo u cijelosti.

"Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a na sjednici održanoj 21. prosinca 2017. donijelo je jednoglasni zaključak da Alojz Tomašević podnese ostavku na mjesto župana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na temelju članka 48. stavka 1. i 3. Statuta Hrvatske demokratske zajednice, Predsjedništvo HDZ-a na telefonskoj sjednici održanoj 9. siječnja 2018. jednoglasno je donijelo Odluku o pokretanju stegovnog postupka protiv člana Središnjeg odbora HDZ-a Alojza Tomaševića pred Visokim časnim sudom zbog teže povrede obveze člana HDZ-a (članak 45. Statuta HDZ-a). Predsjedništvo HDZ-a predlaže Visokom časnom sudu izricanje stegovne mjere bezuvjetnog isključenja iz HDZ-a (članak 44. stavak 2. i 5. Statuta).

Alojz Tomašević odabrao je krivi put na štetu Požeško-slavonske županije i HDZ-a umjesto da je postupio moralno i politički odgovorno te odstupio s mjesta župana - realno sagledavši okolnosti u kojima se našao te imajući u vidu odgovornost prema biračima i stranci koja ga je kandidirala."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo