VODA NE POSUSTAJE / Potop u Gračacu, kuće odsječene, a HGSS čamcima izvlači ljude; Zrmanja poplavila Obrovac

Image

HAK javlja da su zbog obilne kiše i poplavljenih cesta na području Zadarske županije za sav promet zatvoren niz prometnica

14.5.2023.
21:50
VOYO logo

Ravnateljstvo civilne zaštite izvijestilo je da zbog kiše nadiru podzemne vode u Gračacu te da su zbog toga još tijekom dana poduzete mjere obrane od poplava, no situacija se ne smiruje.

Javljaju se izvještaju da se izlila rijeka Otuča te da su u tijeku evakuacije nekoliko kuća. Nekoliko kuća je zbog vode odsječeno pa je zatražena pomoć HGSS-a. To je u telefonskom razgovoru za HRT Radio Zadar potvrdio županijski vatrogasni zapovjednik Matej Rudić, koji je istaknuo kako je u Gračacu više kuća poplavljeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na terenu u Gračacu su timovi sa 7 vozila i 2 čamca

"Za sada je na području Gračaca zbog poplava zaprimljeno 15-tak dojava. Na sve pozive se odgovorilo u najkraćem vremenu. Dio osoba je evakuiran, dio se sklonio na više katove, a dio je ostao u kućama. Na terenu su timovi sa 7 terenskih vozila i 2 čamca"; javio je HGSS:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane HAK javlja da su zbog obilne kiše i poplavljenih cesta na području Zadarske županije za sav promet zatvorene: DC1 Udbina-Gračac-Palanka; DC27 Gračac-Zaton Obrovački, a u Benkovcu zbog vode na kolniku ograničenje je 30 km/h; DC503 podvožnjak u Biogradu ŽC5165 između Gornje Ploče i Lovinca; na DC56 Benkovac-Skradin kod Lišana Ostrovičkih vozi se otežano.

Zrmanja prešla zaštitni zid

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obrovcu pak prijeti Zrmanja. Iz civilne zaštite javljaju da se zbog kiše prelila preko zaštitnog zida na području grada Obrovca.
Upućeni su vatrogasci, pripadnici HGSS-a i Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Split i Rijeka Ravnateljstvo civilne zaštite MUP RH s čamcima kako bi započeli evakuaciju osoba čije su kuće najugroženije, zaključuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo