HUMANITARNA KAMPANJA / 'Zraka sunca – svjetlo nade': Pomozite da barem pet kućanstava dobiju pristup struji

Image
Foto: RTL / Pixabay

Solarna energija jedno je od ključnih rješenja za energetsko siromaštvo i klimatsku krizu

11.2.2020.
9:04
RTL / Pixabay
VOYO logo

Povodom obilježavanja 30 godina rada Zelena akcija, zajedno s inicijativom Ljudi za ljude, želi podržati barem pet kućanstva na području Sisačko-moslavačke županije koja još uvijek, u 21. stoljeću, nemaju pristup struji. Stoga su pokrenuli humanitarnu kampanju ''Zraka sunca – svjetlo nade'' te pozivaju građanke i građane da se uključe kako bi zajedno napravili nešto dobro za ljude, ali i okoliš.

Hrvatska je, podsjetimo, među 17 zemalja članica Europske unije koje imaju najvišu razinu energetskog siromaštva. To označava nedostatak pristupa modernim oblicima energije, primjerice električnoj energiji ili nemogućnost podmirenja troškova za energiju nužnu za život u prihvatljivim uvjetima.

Zelena akcija, kao udruga koja 30 godina djeluje na području okolišne i društvene pravde, želi putem ove kampanje podignuti svijest o tom problemu te istodobno podariti ljudima “svjetlo nade” odnosno - struju. Također žele pokazati kako je solarna energija jedno od ključnih rješenja za energetsko siromaštvo i klimatsku krizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uključiti se mogu i građani i građanke kako bi zajedno napravili nešto dobro za ljude, ali i okoliš. Skupljanje donacija za kampanju provodi se putem crowdfunding platforme GoGetFunding od 10. veljače do 10. ožujka, a donirati se može i putem službenog računa ove humanitarne kampanje udruge Zelena akcija - IBAN: HR4124840081502015899 (račun u Raiffeisenbank).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo