ZRAČNE SNAGE PONOVO GASE POŽAR KOD ZAGVOZDA: / Lokaliziran je još u četvrtak, no ponovo poslani kanader i zračni traktor

Image
Foto: Hrvoje Jelavić / PIXSELL

Na požarištu kod Zagvozda zračne snage djelovale su i prije dva dana, izvještava MORH

25.4.2020.
17:03
Hrvoje Jelavić / PIXSELL
VOYO logo

Ministarstvo obrane izvijestilo je u subotu da dva zrakoplova zračnih protupožarnih snaga i danas sudjeluju u gašenju požara kod Zagvozda koji je bio lokaliziran još u četvrtak.

"Jedan Canadair CL-415 i jedan Airtractor AT-602 iz sastava 855. protupožarne eskadrile, 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, iz vojarne 'Pukovnik Mirko Vukušić' u Zemuniku, upućeni su u subotu u akciju gašenja požara na lokaciji Zagvozd-Grabovac-brdo Orljača, u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Na požarištu kod Zagvozda zračne snage djelovale su i prije dva dana", stoji u priopćenju MORH-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Požar kod Zagvozda buknuo je još u četvrtak kada je gorjelo 50 hektara borove šume, a u gašenju je sudjelovalo više DVD-ova iz Zagvozda, Zadvarja, Lovreća i Kučića s ukupno devet vozila i 35 vatrogasaca. Kasnije je u pomoć stigao i jedan kanader te air traktor. Požar je bio lokaliziran krajem dana.

Više od 160 sati naleta

Iz MORH-a navode kako su njihove zračne protupožarne snage sudjelovale u gašenju 63 požara (21 u Šibensko-kninskoj, 19 u Splitsko-dalmatinskoj, 16 u Zadarskoj, šest u Dubrovačko-neretvanskoj i jednog u Primorsko-goranskoj županiji).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ovogodišnjim akcijama gašenja požara sveukupno su zračne protupožarne snage ostvarile više od 160 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 6200 tona vode", navode iz MORH-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo