OBJAVIO VIDEO / Milanović žestoko udario po bankama: 'Tome se mora stati na kraj'; HDZ ga ekspresno poklopio

Image
Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL

Plenković nije učinio ništa da tome stane na kraj, jer da bi tome stali na kraj treba se malo zamjeriti stranim trgovačkim lancima i bankama, ne puno - malo, kazao je u izjavi

26.3.2024.
12:00
Sasa Miljevic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Zoran Milanović objavio je video na Facebooku. Napao je premijera Andreja Plenkovića, banke i strane trgovačke lance zbog kako je kazao 'financijsko haračenje hrvatskih ljudi'. Poručio je da se tome mora stati na kraj.

"U Hrvatskoj imamo inflaciju pohlepe! To je strateški hrvatski problem kojemu se vlast u Hrvatskoj mora posvetiti. Plenković nije učinio ništa da tome stane na kraj, jer da bi tome stali na kraj treba se malo zamjeriti stranim trgovačkim lancima i bankama, ne puno - malo. Ali kao što bespogovorno klima glavom u Briselu tako klima glavom pred bankama. Tome se mora stati na kraj, država ima instrumente kojima može obuzdati inflaciju pohlepe i financijsko haračenje hrvatskih ljudi. Ako to ne napravimo, bojim se i zamisliti kako bi Hrvatska izgledala nakon 12 godina vlasti Plenkovića i HDZ-a", kazao je Milanović u izjavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U otprilike isto vrijeme kada je Milanović objavio svoj video, HDZ se na svome Facebooku obrušio na njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S obzirom na potonuće SDP rejtinga, PR-ovci su upozorili Milanovića da mora malo smanjiti s balkanštinom i bezakonjem, da bar nakratko odglumi da ga zanimaju ekonomska i socijalna pitanja. Nama i takav pristup odgovara - jer stavlja fokus na SDP-ovu Vladu, najgoru u povijesti, iza koje su ostali kreditno smeće, spaljena zemlja, zamrznute plaće i uništena radna mjesta. I kad govori o gospodarstvu i životnom standardu, međutim, Milanović ne može pobjeći od sebe. Ne može prestati lagati. Na njegov biser o 'padu kupovne moći' u HDZ ovom mandatu promptno je reagirao ministar Damir Habijan: 'Danas građanin s prosječnom plaćom od 1.239 € može kupiti čak 200 litara (850:650) dizelskog goriva više nego prije 8 godina, kada mu je ta ista plaća iznosila samo 749 €. U spremnicima od 50 l to je 17:13 za nas'. Milanoviću i njegovoj proturazvojnoj partiji bilo bi bolje da se poklope ušima. Možda da se ipak vrate oprobanim prostotama, primitivizmu i luzerskoj mržnji?", napisao je HDZ na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo