'ŠTO SAM TREBAO, BACITI BOMBU KAO BOŠKO BUHA?' / Milanović napada zbog BiH: 'Plenković je svodnik, ali Hrvati nisu k*rve, već pošten narod'

Hrvatski predsjednik osvrnuo se ponovno na početak izbornog procesa u Bosni i Hercegovini

5.7.2022.
11:31
VOYO logo

Predsjednik Republike, Zoran Milanović, još se jednom osvrnuo na političku situaciju u Bosni i Hercegovini. Ovoga je puta s vukovarskog groblja komentirao početak izbornog procesa. Naime, istekao je rok za prijavu kandidacijskih lista za opće izbore koji su raspisani u listopadu.

"Počinje izborni proces u BiH, što sam trebao napraviti? Baciti bombu kao Boško Buha. Imamo proces u kojem nikog nije briga za Hrvate. Vi uvijek imate Hrvata koji će se dati kupiti i za kojega će glasati Bošnjaci. SDA, stranka bošnjačke orijentacije, ima kandidate Hrvate za Dom naroda i Predsjedništvo. To je let iznad kukavičjeg gnijezda. Što će raditi ti Hrvati u bošnjačkoj stranci?", upitao se hrvatski predsjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stranci pišu deklaraciju o BiH

Naglasio je da se u inozemstvu već pišu deklaracije o budućem izgledu BiH, s obzirom na jaku prisutnost međunarodne zajednice u susjednoj zemlji.

"Bundestag radi na deklaraciji o Hrvatima u BiH. Autor te deklaracije se ne zove ni Hrvoje, ni Jovan, nego vjerojatno Muhamed. Netko radi na deklaraciji u kojoj se BiH naziva građanskom državom, dakle potaracat će sve narodno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ČOVIĆ SE POVUKAO /

U bitku za Predsjedništvo BiH ide žena koja želi osvetu Komšiću za poraz od prije 12 godina

Image
ČOVIĆ SE POVUKAO /

U bitku za Predsjedništvo BiH ide žena koja želi osvetu Komšiću za poraz od prije 12 godina

Što bismo mi trebali? Reći: 'Mrš iz Bosne', kao što oni nama govore? Bojim se njemačkih vizija. Samo ruske su gore. Gdje je Hrvatski sabor? Zašto oni ne napišu rezoluciju u kojoj će reći: 'sikter'? Gdje je HDZ? Na godišnjem odmoru ili traže već ocjene za svoje ponavljače. Ovo je izdaja. Razumijem strah, ali kad nema opasnosti, onda je to izdaja. Nema tu opasnosti za Hrvatsku, već samo za Plenkovića i ovog kafilerdžiju, koji je glup, neuk i moj proizvod, nažalost", ustvrdio je Milanović.

Preglasavanje nacionalnih manjina

Naglasio je da na izbornim listama više nema Dragana Čovića, "najvećeg lopova od svih" te je ustvrdio da je europarlamentarna zastupnica Željana Zovko kupila stan u Splitu i ne misli se vraćati u Hercegovinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Plenković je eutanizirao hrvatski narod u BiH. On je svodnik, ali oni nisu k*rve, već pošten narod", poručio je Milanović.

"Postojanje u kojem si prepušten slučaju nije život dostojan čovjeka. Evo, recimo nacionalne manjine u Hrvatskoj. Kako bi bilo da se zagrebački huligani zbroje i preglasaju sve ove manjince koji ulaze u Sabor s malim brojem glasova. Pozivam sve predstavnike manjina da razmisle o tome. Pupovca pogotovo. Oni se svi bave finskim i švedskim komforom, a ne pravima našeg naroda. Ja se osjećam kao predsjednik trećerazredne države, a ja želim da ona bude prvorazredna država s utjecajem. Ne zoveš okolo, halo Bing, kako brat?", zaključio je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo