PRIGODNA PORUKA / Milanović na inauguraciji rektora bacio rukavicu u lice Zekanoviću i Bulju: 'Treba izaći van pa se potući. Neka se napokon potuku'

Na svečanosti inauguracije je i gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević

18.10.2022.
12:28
VOYO logo

Danas se održava svečana inauguracija rektora Sveučilišta u Zagrebu Stjepana Lakušića. Povorka je krenula od zgrade Sveučilišta u Zagrebu do zgrade Hrvatskoga narodnoga kazališta u 11.30 sati. Na svečanosti je bio nazočan predsjednik Zoran Milanović, kao gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević.

Tom je prilikom govorio i predsjednik Republike Milanović. "Moj prvi sraz sa sveučilištem bio je u mojoj 19 godini života kad sam izašao na jedan ispit i to iz Rimskog prava na prvoj godini kod profesora Borasa, koji je inače otac dosadašnjeg rektora. Ovo sveučilište je hrvatsko srce i mišić. Držimo do sebe i cijenimo sebe jer nismo uopće tako loši. Ulaskom u EU nije stala povijest, mi se i dalje moramo boriti za sebe jer nama je jedino stalo do nas. Bez novca i ogromnih ulaganja nema tih kritičkih znanja. Jedino je nama stvarno stalo do ovog sveučilišta, kad kažem nama ne dijelim po boji ili etničkoj pripadnosti. Ovo sveučilište nije privatno sveučilište, ovo je jedan od instrumenata RH", rekao je predsjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TOTALNI KAOS U SABORU /

Zekanović i Bulj se naguravali, umalo su raspravu nastavili šakama: 'Dirali su me mikrofonom...'

Image
TOTALNI KAOS U SABORU /

Zekanović i Bulj se naguravali, umalo su raspravu nastavili šakama: 'Dirali su me mikrofonom...'

O Bulju i Zekanoviću: 'Treba izaći van pa se potući'

"Sveučilište je hrvatski srce i mišić, jako je važno za Hrvatsku", poručio je nakon inauguracije Milanović.

Komentirao je i aferu Ina. "Nisam uprava Ine niti sam suvlasnik, no mora se utjecati na opskrbu, Hrvatska mora imati rafinerijski kapacitet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska obrana je na prvom mjestu, onda NATO pa sve treće", rekao je. "Ti koji to podržavaju neka se odu boriti u Ukrajinu", poručio je Milanović, kazavši da će biti protiv daljnjeg hrvatskog angažmana u Ukrajini.

Prokomentirao je i Zekanovića i Bulja koji su se skoro potukli u Saboru. "Treba izaći van pa se potući. Neka se napokon potuku", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike