BEZ OBJAŠNJENJA /

Milanović iznenada zabranio vojne vježbe Hrvatske ratne mornarice i Kopnene vojske

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Navodno je prije dva dana Milanović izdao zapovijed o otkazivanju vježbe načelniku Glavnog stožera Tihomiru Kundidu usmenim putem

31.7.2024.
15:18
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Vrhovni zapovjednik Zoran Milanović zabranio je održavanje vojne vježbe Hrvatske ratne mornarice i Kopnene vojske na području naselja Kupari u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, doznaje Jutarnji list. Navodno se Milanović nije pojavio, bez objašnjenja, a sve je već bilo spremno, ratni su brodovi isplovili, ali je Milanović zatražio da sve otkažu.

Vježba se trebala održati od ovoga četvrtka do subote, 3. kolovoza. Jutarnji list piše da je, prema neslužbenim informacijama, Milanović izdao zapovijed o otkazivanju vježbe načelniku Glavnog stožera Tihomiru Kundidu usmenim putem još prije dva dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pet brodova koji su već isplovili iz luke bili su u Dubrovniku pa su se vratili za Split. Riječ je o redovitoj vojnoj vježbi koja uključuje pomorske i kopnene snage, a inače se održava u rujnu. Ove su je godine prebacili na kraj srpnja.

Ministar obrane Ivan Anušić izjavio je u srijedu da je predsjednik države i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović bez obrazloženja otkazao vojnu vježbu Hrvatske ratne mornarice koje se trebala održati od 1. do 3. kolovoza. Na pitanje o razlozima otkazivanje, Anušić je kratko odgovorio da nisu dobili nikakvo obrazloženje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Ovi vojnici i vojnikinje hodali su od Udbine do Knina! 'Noć ima svoju moć. Hodaju umorni, a ne vide kuda'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo