JEDVA IZBJEGNUT KRAH HDZ-A / Đogaš očekuje nastavak borbe: 'Tajming i plan je bio takav da se Puljku očito isplatio'

Image
Foto: N1/Screenshot

'Split nam je na prvom mjestu i za Split ćemo se boriti i dalje', poručio je Đogaš

26.6.2022.
22:29
N1/Screenshot
VOYO logo

Kandidat Centra za splitskog gradonačelnika Ivica Puljak osvojio je 48,73 posto, a nezavisni Zoran Đogaš kojega podržavaju HDZ i HSS 25,67 posto glasova u prvom krugu prijevremenih lokalnih izbora, pokazuju neslužbeni rezultati DIP-a nakon sva 163 obrađena biračka mjesta.

Image

S obzirom na to da ni jedan kandidat nije osvojio natpolovičnu većinu, Puljak i Đogaš će se sučeliti u drugom krugu izbora za splitskog gradonačelnika, 10. srpnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vice Mihanović i Zoran Đogaš osvrnuli su se na rezultate.

"Ostvarili smo gotovo identičan rezultat kao i prije godinu dana. I dalje planiramo biti konstruktivna opozicija u Gradskom vijeću. Nadalje, želim se zahvaliti našem Zoranu što je vodio jednu afirmativnu i pristojnu kampanju kakvu je vodio naš grad. Smatram da smo ostavili dobar dojam. Moja osobna i Zoranova želja je da nastavimo pristojnu, finu i uključivu kampanju", rekao je Mihanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Građani Splita su izabrali. Očekivao sam malo bolje rezultate, ali tajming izbora se očito isplatio Puljku. Ponosan sam na sebe i svoje suradnike. Govorili smo afirmativno i konstruktivno. Split nam je na prvom mjestu i za Split ćemo se boriti i dalje. U drugom krugu očekujem nastavak te borbe jer želimo dobro građanima grada Splita. Nikakva podmetanja i niski udarci", rekao je Đogaš te dodao kako je od sebe napravio najviše što je mogao.

"Srcem i dušom sam prezentirao program i pokazao sam svoje lice. Građani su odabrali to što su odabrali. Ja sam ovakav i ne mogu se mijenjati", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odaziv na izbore za Gradsko vijeće bio je 31,68 posto upisanih birača. 

Prijevremeni izbori održani se nakon nešto više od godinu dana od redovitih, a zbog ostavki gradonačelnika Ivice Puljka, njegovih zamjenika te 20 vijećnika Gradskog vijeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo