tehnologija / Znate li kako promijeniti lozinku za wifi?

Image
Foto: Photos/Ilustracija

Lozinke za wifi potrebno je povremeno promijeniti i prilikom promijene kombinirati slova i brojke kako biste se pravilno zaštitili. Znate li kako promijeniti lozinku za wifi?

19.9.2017.
16:09
Photos/Ilustracija
VOYO logo

Lozinke za wifi potrebno je povremeno promijeniti zbog njihove osjetljivosti, a promijeniti ih možete i sami. Bežično usmjeravanje, odnosno wifi predstavlja bežično spajanje modema i računala.

Wireless mreže su podložne zlouporabi ako im se ne ograniči pristup stoga je potrebno postaviti lozinku na router. Ukoliko već imate lozinku, povremeno ju promijenite. Kako promijeniti lozinku za wifi?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otvorite internet preglednik koji koristite i upišite u adresu: 192.168.1.1. Nakon upisa otvorit će vam se prozor za unos autorizacije, odnosno passworda za pristup u konfigurator routera. Kako bi promijenili lozinku za wifi odaberite login kako bi prešli u sljedeći izbornik.

Pronađite sekciju Wirelles Lan i odaberite WPA2 zaštitu. Unesite novu lozinku s kojom se želite zaštititi. Kako bi promijenili lozinku za wifi, odlogirajte se, isključite i ponovno uključite router.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo