EVO KOLIKO JE KOŠTALA BANDIĆEVA ISPRIKA BRANITELJIMA: / Peglanje imidža gradonačelnika u novinama plaćeno 18.794 kn

Image
Foto: Boris Šćitar/PIXSELL

"Takav način informiranja nužan je kada se radi o osjetljivim pitanjima o kojima javnost treba biti objektivno i cjelovito informirana", objašnjavaju u Uredu gradonačelnika

9.11.2018.
14:49
Boris Šćitar/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je bio izložen žestokim kritikama ratnih veterana zbog susreta s , predsjednikom Skupštine grada Jagodine u Srbiji, kojeg je prošloga tjedna ugostio u Zagrebu, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najprije im se jučer ispričao na konferenciji za novinare, a zatim isto učinio i danas, i to putem otvorenog pisma objavljenog u formi plaćenog oglasa nekoliko dnevnih novina.

Image
PALMA: /

'Želimo napraviti odnose kao u Jugoslaviji, Srbi vole Hrvate i Hrvati vole Srbe'; BANDIĆ: 'Moramo samo delati'

Image
PALMA: /

'Želimo napraviti odnose kao u Jugoslaviji, Srbi vole Hrvate i Hrvati vole Srbe'; BANDIĆ: 'Moramo samo delati'

To Bandićevo "peglanje imidža" građane Zagreba koštalo je 18.794,07 kuna, saznaje tportal iz Ureda gradonačelnika. Pismo javnosti objavljeno je danas u Jutarnjem listu, Večernjem listu i 24 sata, a plaćeno je kao službeni oglas gradonačelnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Takav način informiranja je nužan"

"Takav način informiranja nužan je kada se radi o osjetljivim pitanjima o kojima javnost treba biti objektivno i cjelovito informirana. Možda je, također, potrebno napomenuti da je gradonačelnik institucija, odnosno tijelo Grada Zagreba koje predstavlja i zastupa Grad i nositelj je izvršnih poslova u Gradu Zagrebu", stoji u odgovoru koji je tportal dobio iz Ureda gradonačelnika.

Ratni veterani zamjerili su Bandiću susret s Markovićem podsjećajući ga da je ovaj bio prijatelj sa zloglasnim srpskim kriminalcem i ratnim zločincem Željkom Ražnjatovićem Arkanom te da je nedavno veličao i druge ratne zločince poput Veselina Šljivančanina. U otvorenom pismu Bandić je napisao da je sastanak s Draganom Markovićem Palmom trebao biti "sastanak koji potiče suradnju, razumijevanje i suživot sa susjedima", a za Markovićeve veze s Arkanom tvrdi da nije znao. Da je znao, kaže, susreta ne bi bilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo