Zmajlović podnio optužni prijedlog protiv Bandića

27.8.2012.
20:59
VOYO logo

Ministarstvo zaštite okoliša i prirode u ponedjeljak je protiv Grada Zagreba i gradonačelnika Milana Bandića u svojstvu odgovorne osobe podnijelo optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu u Zagrebu.

"Optužni prijedlog je pokrenut jer Grad Zagreb u razdoblju od 22. do 24. kolovoza 2012. godine nije osigurao uvjete i provedbu propisanih mjera za gospodarenje komunalnim otpadom, što je suprotno odredbama članka 15. Zakona o otpadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Time je došlo do povećanog rizika od onečišćenja vode, tla i zraka, pojave neugodnih mirisa, odnosno na taj način došlo je do mogućnosti štetnog utjecaja na okoliš", stoji u priopćenju iz Ministarstva.

Visoke kazne

Također se pojašnjava kako je gradonačelnik optužen zato što je odgovoran za zakonitost svih gradskih tijela te zašto što nije osigurao uvjete i provedbu propisanih mjera za gospodarenje komunalnim otpadom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema Zakonu o otpadu, za neodgovorno gospodarenje komunalnim otpadom propisana je novčana kazna u iznosu od 100.000 do 500.000 kuna za grad, a od 15.000 do 25.000 kuna za gradonačelnika kao odgovornu osobu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo