TAMNA STRANA LJETA LJUBAVI / Zloglasni Charles Manson uskoro na malim ekranima

Image

Charles Manson, propali muzičar i vođa kulta "Obitelj", svoje je mjesto u povijesti osigurao brutalnim ubojstvom glumice Sharon Tate, tadašnje supruge redatelja Romana Polanskog.

10.3.2015.
17:41
VOYO logo

NBC-jeva miniserija o Charlesu Mansonu "Aquarius", s Davidom Duchovnyjem u ulozi losanđeleskog policajca koji progoni vođu kulta u vrijeme prije ubojstva glumice Sharon Tate, kreće s emitiranjem na malim ekranima 28. svibnja, prenosi Rolling Stone.

Glumac Gethin Anthony, poznat po ulozi Renlyja Baratheona u seriji "Igra prijestolja" utjelovit će Mansona u 13 epizoda serije.

Radnja se odvija 1967. u Los Angelesu i prati Duchovnyjevog narednika Sama Hodiaka i policajca na tajnom zadatku infiltriranja u kontrakulurne skupine kojega glumi Gray Damon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni istražuju Mansona i njegovu grupu "The Family".

Miniseriju "Aquarius" stvorili su veteran serije "Lois & Clark: The New Adventures of Superman" John McNamara i producent Marty Adelstein, koji su seriju priredili za NBC nakon što su im dane slobodne ruke da je naprave kako žele - urednici su samo rekli McNamari da "napravi seriju za kablovsku".

"To razdoblje je bilo ključno u našoj zemlji. Odrastao sam u Los Angelesu, bio sam dijete i taj trenutak je promijenio sve. Nikada nismo zaključavali vrata dok se Manson nije dogodio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To čini priču tako fascinantnom - sve se odjednom može izmijeniti", rekao je Adelstein za The Hollywood Reporter.

"Aquarius" je ograničen na 13 epizoda i vremenskim periodom društvenog fenomena "Ljeta ljubavi", tako da miniserija neće pokriti sapunicu oko trenutnog života vođe kulta.

Manson, koji služi doživotnu kaznu u zatvoru, lani je dobio dozvolu za brak sa svojom 26-godišnjom djevojkom Afton Burton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema jednom izvješću, Burton se planira vjenčati sa osamdesetogodišnjim Mansonom tek kako bi zaradila na njegovom lešu.

U intervjuu za Rolling Stone, Mansonova buduća punica nazvala je glasine o prodaji leša "velikom laži" te istaknula kako se vjenčanje razvija prema planu.

Charles Manson, propali muzičar i vođa kulta "Obitelj", svoje je mjesto u povijesti osigurao brutalnim ubojstvom glumice Sharon Tate, tadašnje supruge redatelja Romana Polanskog.

Strašni se zločin dogodio 9. kolovoza 1969., kada su Manson i nekoliko njegovih sljedbenika upali u dom Tate i Polanskog, koji je bio poslovno odsutan u Londonu te u brutalnom ritualu pogubili glumicu u osmom mjesecu trudnoće i obiteljskog prijatelja Jaya Sebringa.

Na ulaznim vratima krvlju su napisali riječ "Svinja", a ubojstvu je prethodilo i mučenje žrtava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju se otkrilo da su Manson i ostatak članova kulta tih dana ubili devetoro ljudi.

Kazna je Mansonu zbog uvođenja privremenog moratorija u Kaliforniji preinačena na doživotni zatvor, koji danas izdržava u državnom zatvoru Corcoran.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo