Dobri duh Slavonije / Zlatko (80) vadi drva iz Save i daruje ih prijateljima za ogrjev: 'Meni ne treba, a njima pomogne'

Image
Foto: Ivica Galovic/Pixsell

Umirovljenik Zlatko 50 godina izvlači drva iz Save kako bi ih njegov prijatelj mogao koristiti za ogrijev. Njemu je to jedan oblik rekreacije kojim pomaže drugima

12.1.2023.
11:12
Ivica Galovic/Pixsell
VOYO logo

Zlatko Suman 80-godišnji je umirovljenik koji godinama vadi drva iz Save i daruje ih za ogrjev svome prijatelju kako bi se grijao preko zime. Drva iz savskih naplavina za visokog vodostaja vadi već više od 50 godina.

"Inače sam strastveni ribič, pecao sam svuda po svijetu, čak i u SAD-u. Ali znate što, pravi ribiči su oni koji ribu mogu uloviti u Savi", prisjetio se Zlatko dana prije nego je krenuo pripremati drva za prijatelje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trenutno skupljam ono što mogu, prije su to bili veći komadi. Sada je situacija ipak drugačija, srce polako otkazuje, a ovo je za mene sića koja prijatelju dobro dođe", rekao je.

Image
Foto: Ivica Galovic/Pixsell

Kada se voda makne, prijatelj dolazi po drva, a kako kaže Zlatko, u zadnje vrijeme mu dolazi sve više njih s prikolicama i pitaju mogu li i oni uzeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Meni to ne treba, a njima pomogne. Meni je to rekreacija i time se zabavljam, ali uskoro idem liječniku da vidimo do kada ću se moći tako zabavljati", našalio se Zlatko.

Iako kaže da mu je takva gesta samo zabava, priznao je voli biti van kuće otkako mu je žena preminula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dok je baka bila kod kuće onda je bilo svega, makar smo se i svađali ili šutjeli, bilo je dobro. Sada je nema i nije mi baš svejedno", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo