klasična hrvatska priča / Život mu postao pakao nakon što je pristao biti jamac za kredit: 'Sav novac moram potrošiti na lijekove i odvjetnike'

Image

Bivši kolega potvrdio je za Podravski kako je Petru blokiran računzbog njegovog kredita, no ističe da on njemu svaki mjesec uplaćuje trećinu mirovine

10.5.2018.
9:04
VOYO logo

Đurđevčanin Petar Lenardić proživljava pravu noćnu moru nakon što se njegova uloga jamca pretvorila u pravu noćnu moru, zbog čega je njegov račun blokiran već 10 godina, piše Podravski.hr. 

Iako on osobno nikome nije dužan niti jednu lipu, jamstvo ga je pretvorilo, ističe Petar, u doživotnog dužnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ušao sam u 73. godinu i nemam novca za liječnike i lijekove jer ga moram trošiti na odvjetnike, sudove i vraćanje kredita. Radio sam kao poštar i prije 13 godina kolegi s posla pristao sam biti jamac za kredit za auto. Prve tri godine on je redovno vraćao kredit, a taman kad sam otišao u mirovinu, krenuli su problemi koji su mi život pretvorili u pakao", započinje svoju priču Petar za Podravski.hr. 

Sporni auto, dodaje Petar, oduzet je kolegi, ali prije zaplijene je razbijen pa je procijenjen u pola vrijednosti i za naplatu je aktivirano jamstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iako je Zdravko zaposlen i ima dvije kuće i poljoprivredna zemljišta, meni je blokiran račun i moram vraćati njegov dug. Tužio sam ga i dobio spor pa mi on sad uplaćuje tu trećinu mirovine koju mi odbijaju, ali mi i dalje duguje oko 15.000 kuna. Račun mi je i dalje u blokadi, a kako je iznos rate kredita dvostruko veći od trećine moje mirovine, glavnica se ne smanjuje pa ću dočekati smrt s blokiranim računom i velikim dugovima", nastavlja Lenardić.

Bivši kolega potvrdio je za Podravski kako je Petru blokiran računzbog njegovog kredita, no ističe da on njemu svaki mjesec uplaćuje trećinu mirovine bez koje ostaje te da će uskoro dugovanje u potpunosti biti zatvoreno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naš slučaj je klasična hrvatska priča. Ja sam također bio jamac i punih 11 godina sam vraćao tuđi kredit. Zbog toga je Petru ovršen račun. Uredno uplaćujem Petru sve ono što mu se oduzima s računa zbog mog kredita. On me neprestano maltretira i pijan dolazi k meni, a u više navrata je prijetio da će me ubiti. Nisam ga prijavio policiji, no ozbiljno razmišljam da to učinim", piše Podravski.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo