druga strana priče / 'Živjeti gore, nikada': pokušao raditi u inozemstvu, ali se brzo vratio kući u Zadar

Image
Foto: Thinkstock

'Odradio sam godinu dana kao kuhar u Austriji u Linzu, sjeo na motor i vratio se kući ženi i djeci'

11.4.2018.
19:02
Thinkstock
VOYO logo

"Odradio sam godinu dana kao kuhar u Austriji u Linzu, sjeo na motor i vratio se kući ženi i djeci", rekao je Ivan Bedić koji sad radi u jednom restoranu u Zadru. U Austriji je proveo godinu dana jer je tada obitelji trebala ekstra zarada. Svoj je period odradio i nije niti pomislio da ostane u toj zemlji.

"Živjeti gore, nikada. Supruga Božena je jednom predložila opciju da svi živimo gore. Nakon kratkog razmišljanja, brzo je donesena odluka. Plaća mi je gore bila 2.000 eura plus osigurana hrana i smještaj. Moj trošak je bio kutija cigara i pjena za brijane. Međutim nije to stil i način života za mene. Sve je ustrojeno, kao da si stroj. Da ne govorim o klimi, kada padne snijeg. Svaka čast državi, ona je socijalna, uređena, sve je po ps-u, ali nisam ja za to", ispričao je za Zadarski list. Bedić je i prije odlazio raditi u inozemstvu, zimu bi odradio u Frankfurtu, a zatim se za sezonu vraćao kući. Tako je radio dok nije osnovao obitelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stvarno ne bih mogao živjeti gore. Razumijem ljude koji idu vani iz Slavonije. Kod njih je stvarno situacija loša, život je grozan. Nama ovdje nema potrebe da idemo vani. Imamo sreće što živimo u gradu kakvom živimo", rekao je Bedić koji kaže kako restoran u kojem radu muku muči s pronalaskom radnika.

"Od početka godine tražimo kuhara, ali još uvijek nismo pronašli nekoga", rekao je Bedić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo