ŽITELJI ZAGREBAČKOG KVARTA JOŠ NEMAJU NI VODOVOD NI KANALIZACIJU: / 'Imam dvoje djece i vučem vodu iz zdenca da ih okupam'

Image
Foto: PIXSELL

U zagrebačkom naselju Gornja Dubrava žitelji još nemaju ni vodovod ni kanalizaciju.

23.1.2018.
12:12
PIXSELL
VOYO logo

Petanestak tramvajskih stanica od Trga bana Jelačića, pa još nekoliko autobusnih, u naselju Gornja Dubrava na istoku glavnog grada stanari još uvijek žive kao početkom prošloga stoljeća - bez vodovoda i kanalizacije.

Tamo im vodu za kupanje i pranje posuđa dovoze cisternama, dok pitku vodu kupuju u trgovinama ili je donose s izvora i iz bunara. Dnevnik.hr piše kako, nemajući drugog izbora, ponekad crpe vodu iz hidranata zbog čega im policija piše prijave. Usto se pitaju u kojem će stoljeću dobiti vodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
U 21. STOLJEĆU: /

Žive samo četiri kilometra od grada, a nemaju vodu

Image
U 21. STOLJEĆU: /

Žive samo četiri kilometra od grada, a nemaju vodu

"Ako punica preživi, onda i mi pijemo vodu"

"Imam dvoje djece, to nam je jako malo vode, znamo je nekad gore iz zdenca vući. Zna ponekad i presušiti kad je jako vrućina", kazala je za Novu TV Šeherezada Čokor iz Gornje Dubrave. Rade Resanović iz ulice Mudifaji u istom naselju napominje kako vodu prije konzumacije redovito testira.

"Ja dam recimo punici da ju ona pije tjedan dana, a ako ona preživi onda mi nastavimo", kaže on, valjda u šali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U naselju još ne znaju kada će ondje biti izgrađena kanalizacija.

"Ma daj vodu, kakva kanalizacija, bitna mi je voda. Ja imam dvoje djece, s čime da ih kupam, moram ići u Vidovec dovoziti vodu", kaže Šeherezada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Cjevovod će biti izgrađen u ovom stoljeću

Utješne vijesti za stanare stižu iz uprave Vodovode jer će cjevovod biti izgrađen već u ovom stoljeću.

"Projektnim zadatkom predviđeno je projektiranje novog vodoopskrbnog cjevovoda u Ulici Mudifaji dužine oko 1865 metara. Trenutno je u tijeku projektiranje te će se po završetku istoga te ishođenju svih potrebnih dozvola za građenje planirati izgradnja u narednom planskom razdoblju", kazali su u Vodovodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo