ŽINIĆ: / 'Situacija je potpuno pod kontrolom, ali nered nam stvaraju dolasci kontejnera po privatnim linijama'; Otkrio kad kreće obnova

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Sisačko-moslavački župan tvrdi da je situacija pod kontrolom iako im još uvijek nedostaje kontejnera, a naglasio je i kako će obnova uništenih kuća početi na proljeće

9.1.2021.
20:09
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić komentirao je razvoj situacije u svojoj županiji nakon snažnih potresa. Opisao je kojim aktivnostima pomažu stanovništvu te istaknuo da sve službe djeluju od prve sekunde.

"Od pojedinosti vi ne vidite sustav, kako je i Plenković rekao. Situacija je potpuno pod kontrolom, a županijski stožer djeluje od drugog dana", poručio je za Dnevnik N1 televizije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
STOŽER ĆE BITI AKTIVAN 24 SATA DNEVNO; Župan Žinić: /

'Ovo je možda velika prilika da se ovaj prostor revitalizira'

Image
STOŽER ĆE BITI AKTIVAN 24 SATA DNEVNO; Župan Žinić: /

'Ovo je možda velika prilika da se ovaj prostor revitalizira'

Nered na terenu

Istaknuo je kako još uvijek nedostaje stambenih kontejnera te dodao da je za postavljanje svakog potrebno vrijeme i radovi. Tvrdi da se oni dodjeljuju po kriterijima, ali da im “nered na terenu stvaraju dolasci kontejnera po privatnim linijama”.

“Trebat će 1500 kontejnera da ih razmjestimo po županiji, za što će nam trebati mjesec dana”, ponovio je Žinić raniju procjenu i dodao da postoje i drugi oblici smještaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obnavljanje nedavno obnovljenih kuća

Naglasio je da će obnova razrušenih kuća početi već na proljeće. “Zakon o obnovi grada Zagreba moći će se koristiti za ovo područje s malim doradama… Već na prvoj sjednici Vlade rečeno je da će se uključiti projektantski sektor. Bitno je da do proljeća stvorimo uvjete za početak gradnje", istaknuo je.

No, dio uništenih kuća je obnovljen prije dvadesetak godina, a u obnovi je sudjelovao i sam župan. Nije htio pojasniti kako su se dogodili propusti, ali se složio da krivci trebaju odgovarati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Organizirana obnova oštećenih kuća je program koji je imao jasnu regulativu. Ne možemo ga objasniti u nekoliko minuta, 156.000 kuća obnovljeno je poslije rata. Dopuštamo i mogućnost da ima nepravilnosti. Ako je bilo koja kuća napravljena mimo propisa, slažem se da akteri odgovaraju”, poručio je Žinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo