Zima se vratila, ne spremajte jakne!

Na Biokovu je pao snijeg, a temperatura je u nedjelju ujutro bila znatno niža nego prethodnih dana - jedan stupanj ispod nule.

11.4.2010.
20:50
VOYO logo

Nakon nekoliko toplih i sunčanih dana, oblačno vrijeme s kišom i znatnijim padom temperature te snijegom na Biokovu dijelom je iznenadilo žitelje Makarskog primorja, a još više njihove goste kojih više od 1500 boravi u 16 otvorenih hotela na području od Brela do općine Gradac.

Viši biokovski vrhovi u nedjelju ujutro su osvanuli sa snijegom, a na najvišem vrhu Svetom Juri snijeg koji je padao protekle noći i povremeno tijekom dopodneva visok je nekoliko centimetara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Temperatura se znatno spustila u odnosu na prethodne dane i jutros izmjerena bila je jedan stupanj ispod nule, doznaje se od voditelja smjene na odašiljacu HRT-a na Biokovu Petra Babića.

"Dugo godina radim na odašiljaču HRT-a na Biokovu ali temperatura što se danas spustila ispod ništice kao i snijeg na 1762 metra visokom Svetom Juri u ovo doba godine nisu uobičajeni i prava su rijetkost", dodao je Babić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za ponedjeljak meteorolozi su najavili kišu, osobito u Dalmaciji, a u višem gorju bit će i malo snijega. Djelomice sunčano i uglavnom suho zadržat će se na sjevernom Jadranu. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, na većem dijelu Jadrana umjeren do jaka bura, a na južnom dijelu jugo.

Najniža jutarnja temperatura većinom od 0 do 5, na Jadranu od 4 na sjevernom do 10 °C na južnom. Najviša dnevna između 5 i 10, duž obale 10 i 16 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kiše će biti sve do polovice tjedna, od kada bi napokon, trebalo biti sunčano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo