ZET-OVA 'INOVACIJA' - POTPUN PROMAŠAJ: 12 električnih autića prevozilo je jednog putnika po danu. A znate li koliko su platili vozila?

Image
Foto: Net.hr

Unatoč činjenicama, iz ZET-a poručuju da su vozila ipak pogodak

16.11.2019.
8:18
Net.hr
VOYO logo

Prošle godine u prosincu na zagrebačke ulice izašla su neobična vozila ZET-a, a riječ je o "e-city tour vozilima" koja su predstavljena kao inovacija i obogaćivanje turističke ponude metropole. No, ulaganje se svakako nije isplatilo jer je ovaj ZET-ov "izum" totalno podbacio i donio nikakvu zaradu. Kako doznaje Večernji list, podaci ZET-a pokazuju da je manje od 400 karata prodano turistima za vožnju ovim električnim vozilima.

To pak znači da je 12 ovih malih golf autića svaki dan po centru Zagreba vozilo jednog putnika, a otkada su pušteni u promet uprihodovali su samo četiri tisuće kuna. U ZET-u se pravdaju da vozila nisu kružila Donjim i Gornjim gradom svaki dan jer kada vremenski uvjeti nisu povoljni, tada ne voze, a osim toga ne voze ni zbog "čestih posebnih regulacija prometa u užem gradskom središtu kao što su sportska, kulturna i ostala događanja", piše Večernji. Unatoč činjenicama, iz ZET-a poručuju da su vozila ipak pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NAJMISTERIOZNIJE VOZILO ZET-A: /

Niste ga nikad vidjeli, navodno vozi redovno, a kad vidite koliko ga je Bandić platio, stvari će vam biti jasnije

Image
NAJMISTERIOZNIJE VOZILO ZET-A: /

Niste ga nikad vidjeli, navodno vozi redovno, a kad vidite koliko ga je Bandić platio, stvari će vam biti jasnije

Iz ZET-a tvrde da na račun ovih autića dobivaju pohvale turista

"Uvođenjem elektrovozila dodatno je obogaćena turistička ponuda Zagreba, što nam potvrđuju pohvale i pozitivni komentari brojnih gostiju", odgovaraju iz ZET-a, a teško se ne zapitati jesu li zbilja tom jednom čovjeku dnevno na vožnji usta puna hvale. Dodali su da su napravili analize pa će ubuduće autići više voziti.

Image

"Nakon dosadašnje evaluacije turističkih linija u tehničkom smislu, stvoreni su preduvjeti za intenziviranje usluge počevši od Adventa, dok se tijekom 2020. godine očekuje i dodatan razvoj usluge te povezivanje, odnosno integracija s našim ostalim turističkim linijama", istaknuli su u ZET-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Net.hr je nedavno pisao da je ZET jedno golf električno vozilo kupio od tvrtke TM Zagreb po cijeni od 241 052 kuna s PDV-om, što je iznos od 2 892 300 kuna za 12 vozila. Bez PDV-a to je iznos od 2 313 840 kuna. Ono što je zanimljivo u ovoj priči jest da Concierge-E 6 Passanger na internetskoj stranici yamaha.com.hr košta puno manje, 125 202 kuna po vozilu. Dakle, riječ je o upola manjem iznosu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo