ZET UVODI VELIKE PROMJENE: / Od 1. srpnja stiže nova karta, a ako je i dalje mislite kupovati kod vozača - razmislite opet

Image

ZET najavljuje i mobilnu aplikaciju koja bi trebala plaćanje prijevoza njihovim autobusima i tramvajima učiniti jednostavnijim i dostupnijim.

20.6.2018.
11:55
VOYO logo

Iz ZET-a javljaju kako od 1. srpnja uvode neke promjene, među kojima je i nova vozna karta koja će koštati 7 kuna, a putnici će se s njom moći voziti 60 minuta. S tom će se kartom moći putovati u jednoj tarifnoj zoni.

Image
NEĆE VAM SE SVIDJETI NOVA BANDIĆEVA ODLUKA: /

Uskoro kod ZET-ovih vozača više nećemo moći kupiti karte za 4 i za 10 kn

Image
NEĆE VAM SE SVIDJETI NOVA BANDIĆEVA ODLUKA: /

Uskoro kod ZET-ovih vozača više nećemo moći kupiti karte za 4 i za 10 kn

Karta za 7 kuna vrijedit će sat vremena

Osim u papirnatom obliku, karta će biti dostupna i u elektroničkom izdanju. Putnici koji prijevoz plaćaju vrijednosnom kartom, na zaslonu uređaja za registraciju trebaju prije prislanjanja kartice odabrati kupnju karte od 60 minuta. Tako kupljena karta vrijedit će jedan sat, bez obzira na smjer putovanja, dok će, u papirnatom obliku, kao i do sada, vrijediti u jednom smjeru, priopćeno je iz ZET-a, odakle putnicima poručuju da budu oprezni jer će prislanjanjem elektroničke kartice bez prethodnog odabira 60 minutne karte na zaslonu uređaja, kupiti uobičajenu kartu za jednu zonu po cijeni od 10 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vozači će prodavati samo karte po 15 kuna

ZET najavljuje još jednu novost, a to je da će od 1. srpnja vozači tramvaja i autobusa prodavati samo papirnate karte po cijeni od 15 kuna. Tako putnici kod vozača više neće moći kupiti karte za 4 kune ili ove nove za 7 kuna, već samo one po 15 kuna, s kojima se moguće voziti 90 minuta u jednom smjeru.

'Sve ostale vozne karte po cijenama od 4, 7 i 10 kuna i dalje će biti dostupne na uobičajenim prodajnim mjestima, stoga preporučujemo da se unaprijed planira putovanje i obavi kupnja na više od 300 lokacija', poručuju iz ZET-a i ističu kako je najpovoljnija opcija za putnike kupiti mjesečni ili godišnji kupon, s kojima se ostvaruje mogućnost neograničenog broja vožnji u unaprijed određenom razdoblju. Godišnje karte moguće je kupiti i obročnim plaćanjem, ističu iz ZET-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novosti i u cijeni uspinjače

Promjene se uvode i za vožnju uspinjačom, pa će umjesto dosadašnje 4 kune, jedna vožnja uspinjačom od 1.srpnja koštati 5 kuna. Hitna vožnja će stajati 25 kuna. Iz ZET-a ističu i kako za prijevoz uspinjačom ubuduće više neće vrijediti vrijednosne i papirnate karte za ostale ZET-ove autobuse i tramvaje, no mjesečni i godišnji kuponi hoće.

Najavljuju i mobilnu aplikaciju koja bi trebala plaćanje prijevoza ZET-ovim autobusima i tramvajima učiniti jednostavnijim i dostupnijim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo