APOKALIPTIČNI OBLACI /

Snažno nevrijeme izazvalo kaos u Zagrebu: 'Palo deblo, počupalo ogradu, krovovi padaju'

Cijela karta Hrvatske je pod upozorenjima, a narančasti alarm je upaljen za tri regije - karlovačku, zagrebačku i splitsku. Tim područjima prijeti grmljavinsko nevrijeme

2.8.2024.
20:29
VOYO logo

U Hrvatsku je iz Slovenije stiglo nevrijeme. Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) upozorio je da će petak biti sunčan, ali i nestabilan. Skrenuli su pozornost na mogućnost večernjih pljuskova s grmljavinom, ali i moguće nevrijeme, pogotovo na sjeverozapadu zemlje.

Image
Foto: Mia Slafhauzer/PIXSELL

Grmljavinsko nevrijeme brzo se spustilo nad Zagreb. Nebo su presjecale munje, padala je jaka kiša uz to što je puhao snažan vjetar. Nasred Baštiljanove ulice palo je stablo, a na terenu su vatrogasci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naš snimatelj Tvrtko Kovačić snimio je kako vatrogasci uklanjaju stablo koje je palo na ulicu.

"Palo deblo od pola metra na sred Baštijanove, vatrogasci čiste cestu. Katastrofa. Počupalo ogradu, krovovi padaju"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Danas.hr

Od čitateljice doznajemo da je u Strmecu na kratko nestalo struje.

Nevrijeme je u večernjim satima zahvatilo i Međimurje te prouzročilo dosta štete, javlja eMeđimurje. drveće je palo na cestu te je došlo do ometanja prometa. Srušilo se drvo kod Donjeg Vidovca, potom kod Dobravskog mosta, kod Donjeg Mihaljevca pak je na cestu palo veliko drvo, dok je u Svetoj Mariji nevrijeme bilo poprilično ozbiljno.

Image
Foto: Čitatelj/eMeđimurje

I u Zagorju je padala tuča i jaka kiša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijela karta Hrvatske je pod upozorenjima, a narančasti alarm je upaljen za tri regije - karlovačku, zagrebačku i splitsku. Tim područjima prijeti grmljavinsko nevrijeme. Kako piše 24ur, sjeverno od Maribora već se formiralo jako nevrijeme s tučom, koja se premješta prema sjeveroistoku.

Image
UPALJENA UPOZORENJA /

Slovenci upozorili na tuču i pljuskove u dijelovima Hrvatske: Moguća je i superćelija

Image
UPALJENA UPOZORENJA /

Slovenci upozorili na tuču i pljuskove u dijelovima Hrvatske: Moguća je i superćelija

Na promjenu vremena upozoravali su i susjedi. Slovenska Agencija za okoliš (ARSO) izdala je narančasto upozorenje za dijelove Istre i Kvarnera. Upozorili su na moguću tuču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naša meteorologinja Ana Bago Tomac također je upozorila da bi idućih dana vrijeme moglo biti nestabilno te tako pokvariti vikend koji će mnogima biti produžen.

Nevrijeme je protutnjalo i Slovenijom. Kako javlja 24ur vatrogasci su morali intervenirati uglavnom na istoku zemlje. U Koruškoj je probleme stvarao jak vjetar koji je rušio stabla, a padala je i tuča. Slično je bilo i na području Celja i Maribora, gdje je jak vjetar također lomio grane, u Lenartu su vatrogasci pokrivali otkrivene krovove i ispumpavali vodu iz poplavljenih podruma. Potkraj tjedna bit će ljepše vrijeme.

Kako javlja Uprava za zaštitu i spašavanje, vatrogasci su morali intervenirati uglavnom na istoku zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Štete od nevremena diljem Slavonije: Padala tuča veličine oraha, kiša poplavila ulice

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo